FOLLOW US: facebook twitter

Επιστρέφει στη σκηνή το ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ

Ημερομηνία: 25-04-2024 | Συντάκτης:

Τελευταίες παραστάσεις από τους ερασιΤΕΧΝΕΣ Αμαλιάδας στον Πολυχώρο Ήλιδας που για μια ακόμα φορά έβαλαν πολύ ψηλά τον πήχη και κέρδισαν το στοίχημα

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ του Γιώργου Ηλιόπουλου, η εξαιρετική παράσταση που ανεβάζουν οι ερασιΤΕΧΝΕΣ Αμαλιάδας  σε σκηνοθεσία του Χάρη Κότσιφα και που ως τώρα έχει εισπράξει άκρως κολακευτικά σχόλια, επέστρεψε ξανά στη σκηνή του Πολυχώρου  Ήλιδας μετά από το διήμερο ρεπό της. Οι παραστάσεις της ομάδας θα συνεχιστούν, καθημερινά έως και το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και ώρα 9 το βράδυ. 

Από την ημέρα της πρεμιέρας και σε όλες τις παραστάσεις στην συνέχεια, το δημοτικό θέατρο Αμαλιάδας ήταν κατάμεστο από κόσμο. Σχεδόν διθυραμβικές οι κριτικές, καταπληκτική σκηνοθεσία, μουσική, λιτό σκηνικό έτσι όπως έπρεπε για να μην εγκλωβίζει η εικόνα το μάτι του θεατή και υπέροχες ερμηνείες σε ένα έργο δύσκολο και απαιτητικό, που απέδωσε με τον καλύτερο τρόπο τους συμβολισμούς και τα μηνύματα που σκόπευε να δώσει.

 Το «μαύρο κουτί» είναι ένα συμβολικό «κουτί ασφαλείας», όπου φυλάσσονται αλήθειες και ψέματα, όνειρα και εφιάλτες, ψευδαισθήσεις και πραγματικότητα. Είναι το «εγώ» του κεντρικού ήρωα, που «ανοίγει» επί σκηνής, για να αποκαλύψει παρεξηγήσεις και γεγονότα που οδήγησαν σε λανθασμένες ερμηνείες, πάνω στις οποίες είχε στηρίξει την πορεία και τα πιστεύω του. Μήπως όλοι δεν έχουμε ανοίξει κάποτε ένα «μαύρο κουτί»;

Πρόκειται για ένα έργο επίκαιρο αλλά και διαχρονικό. Ένα Υπαρξιακό, οικογενειακό και κοινωνικό δράμα, με σαρκαστικές, υπερρεαλιστικές και πολύ «ποιητικές» πινελιές, ένα υπαρξιακό- κοινωνικό δράμα που ακροβατεί ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό. Μια σχέση πατέρα-γιου, ο εγωισμός, τα μυστικά, η ματαιοδοξία, η αχαριστία, ο έρωτας, τα πάθη, οι ενοχές, οι παρεξηγήσεις. Το «ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ» είναι ο καθρέφτης όπου όλοι βλέπουμε τις διαδοχικές όψεις του εαυτού μας.

Ένα έργο γραμμένο με σκληρό χιούμορ και αυτοσαρκασμό αλλά και με τρυφερότητα, που, την εισπράττει ο θεατής από την αρχή ως το τέλος της παράστασης. Μην τη χάσετε, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μια από τις τελευταίες παραστάσεις.  

Ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί:

Πέτρος: Σταύρος ΠολλάτοςΑνδρέας Ασημακόπουλος (διπλή διανομή)

Άννα:  Αργυρώ Αντωνωπούλου

Ειρήνη: Ευτυχία Γιαννακοπούλου– Ελένη Κορδαλή (διπλή διανομή)

Γιάννης: Ηλία Καπετανάκος 

Κέλυ: Ντέμη Κότσιφα

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Χάρης Κότσιφας

Βοηθός Σκηνοθέτη Ελένη Σκορδίλη


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος