FOLLOW US: facebook twitter

«Η επιστήμη της Λογοθεραπείας σε παιδιά και σε εφήβους»

Ημερομηνία: 25-04-2024 | Συντάκτης:

Ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση από την Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας

Μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση με θέμα « Η επιστήμη της Λογοθεραπείας σε παιδιά και σε εφήβους », πραγματοποιήθηκε στην καθιερωμένη συνάντηση της Δευτέρας στην Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη, που ως στόχο να ενημερώσει τους παρισταμένους για την επιστήμη της λογοθεραπείας, τους τομείς της και την αντιμετώπιση των διαταραχών που εμπίπτουν στο επιστημονικό πεδίο της λογοθεραπείας.

Η κ. Βάσια Ανδριόλα, λογοθεραπεύτρια, με σαφήνεια και καθαρότητα ενημέρωσε το κοινό για τις δυσκολίες στην επικοινωνία που μπορεί να έχει ένα παιδί, ένας έφηβος ή ένα ενήλικας, για τις αιτίες αυτών των δυσκολιών – όπου έχουν διερευνηθεί – και για την αντιμετώπισή τους.

Επίσης έγινε ενημέρωση  για τις μαθησιακές δυσκολίες που παρουσιάζουν τα παιδιά και οι έφηβοι στον τομέα της επικοινωνίας και αφορούν στον προφορικό και γραπτό λόγο και στην κατανόηση ενός αφηγηματικού κειμένου, καθώς και για τις δυσκολίες των ανθρώπων- γενικά-στην επικοινωνία λόγω διαταραχών, που φέρουν από τη γέννησή τους ή δημιουργούνται στην πορεία της ζωής τους.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους, που έδειχναν τον προβληματισμό τους πάνω στα θέματα που παρουσιάστηκαν και την αγωνία τους για την αντιμετώπισή τους.

Το ΔΣ της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας ευχαριστεί θερμά την λογοθεραπεύτρια κ. Βάσια Ανδριόλα για την εξαιρετικά ενημερωτική εισήγησή της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος