FOLLOW US: facebook twitter

Στα… κάγκελα για τα πορίσματα!

Ημερομηνία: 10-01-2024 | Συντάκτης:

Έκτακτη αγροτική σύσκεψη για τις μηδενικές αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ

 

 

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

 

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των αγροτών της Ηλείας μετά την κοινοποίηση των πορισμάτων του ΕΛΓΑ για τις ζημιές στις καλλιέργειες της βιομηχανικής τομάτας, του αμπελιού και της κορινθιακής σταφίδας, οι οποίες είχαν πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα την περασμένη χρονιά, όπως το χαλάζι, ο καύσωνας και οι έντονες βροχοπτώσεις.

Όπως τόνισε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών «Εύφορη Γη» Αμαλιάδας, Χρήστος Βαλιανάτος, η συντριπτική πλειονότητα των αγροτών δεν θα λάβουν τίποτα ως αποζημίωση, τονίζοντας ότι απαιτείται παρέμβαση της πολιτείας για να διορθωθεί η κατάσταση.

«Στη βιομηχανική τομάτα η κατάσταση είναι απελπιστική, αφού οι πληγέντες παραγωγοί δεν παίρνουν τίποτα. Επίσης, οι σταφιδοπαραγωγοί περίμεναν τα πορίσματα για να πιάσουν την απαιτούμενη ποσότητα για τη συνδεδεμένη, που λήγει αύριο. Με τα μηδενικά πορίσματα, δεν θα πάρουν τίποτα και θα χάσουν και τ συνδεδεμένη. Μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή», τόνισε και πρόσθεσε ότι αν ο ΕΛΓΑ δεν στηρίξει τους πληγέντες παραγωγους, το αγροτικό εισόδημα στην Ηλεία θα σβήσει.

«Η Ηλεία είναι αγροτικός νομός και το 70% του συνολικού εισοδήματος προέρχεται από τους αγρότες, οι οποίοι θέλουν στήριξη. Αν ο αγροτικός κόσμος της Ηλείας δεν στηριχθεί, τότε το επάγγελμα θα σβήσει. Αν δεν βρεθεί άμεσα λύση, τότε θα προβούμε σε μεγάλες και δυναμικές κινητοποιήσεις», τόνισε και απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε ευρεία σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας την ερχόμενη Παρασκευή 12 Ιανουαρίου στις 6μ.μ. σε όλους τους εκπροσώπους της κεντρικής και της αυτοδιοικητικής εξουσίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia