FOLLOW US: facebook twitter

Στα 10 εκατ. ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα 2020 στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ημερομηνία: 07-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ομόφωνα ψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για το 2020 στη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας, το οποίο ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ. Με βάση την εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, τα 9,6 εκατ. ευρώ αφορούν συνεχιζόμενα έργα, των οποίων η εκτέλεση έχει ξεκινήσει από το 2029 ή και νωρίτερα με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις.

Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν η ανάπλαση της  εισόδου της Ανδραβίδας του Δήμου Ανδραβίδας (ΠΕΟ – Δημοτικό Γυμναστήριο), οι αναπλάσεις των Λεχαινών και της Βάρδας, η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης σε αρκετές τοπικές κοινότητες και η βελτίωση των υποδομών ύδρευσης, ο νέος δημοτικός βρεφονηπιακός σταθμός Βάρδαςς, η αναβάθμιση του Ιππικού Κέντρου Ανδραβίδας, η ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου «ΑΕΘΛΙΟΝ», κ.ά.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας & Χωροταξίας, Διονύσιος Κεκάτος, ανέφερε στην εισήγησή του ότι το τεχνικό πρόγραμμα αποτελεί τη βάση και την προϋπόθεση για την κατάρτιση του προϋπολογισμού και για αυτό έγινε ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και κατανομή πόρων.

«Έχουν γίνει διαβουλεύσεις με τις Κοινότητας, ιεραρχήσαμε τις ανάγκες τους και θα κατανείμουμε σε αυτές ένα ποσό περίπου 368.000 ευρώ. (πρώην ΣΑΤΑ). Έχουμε κάνει προτάσεις για χρηματοδοτήσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, από το ΕΣΠΑ κλπ. Είναι ένα τεχνικό πρόγραμμα περίπου 10 εκατ. € που περιλαμβάνει έργα σε εξέλιξη και οφειλόμενα. Έχουμε κατανείμει ποσό 61.845 ευρώ στη Δ.Ε. Ανδραβίδας, ποσό 157.200ευρώ στη ΔΕ Βουπρασίας, 76.000ευρώ στη ΔΕ Λεχαινών και ποσό 72.800ευρώ στη ΔΕ Κάστρου-Κυλλήνης, για να καλύπτουν την καθημερινότητα, όπως ύδρευση, ηλεκτροφωτισμό κ.λ.π.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος