FOLLOW US: facebook twitter

Αντιπλημμυρικό σχέδιο για διώρυγα στα Μακρίσια! – Αυτοψία Μπαλιούκου-Βασιλόπουλου στην περιοχή του φράγματος Αλφειού

Ημερομηνία: 07-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Τέλος στον μόνιμο εφιάλτη τωνκαλλιεργητών τωνΜακρισίων σχεδιάζει να βάλει η δημοτική αρχή Ανδρίτσαινας-Κρεστένωνσε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Πρωινή», σχεδιάζεται η διάνοιξη διώρυγας από το ύψος του αντλιοστασίου των Μακρισίων έως τα κατάντη του φράγματος του Αλφειού, με διοχέτευση των υδάτων κάτω από τους υπερχειλιστές,από κανάλι παραπλεύρως του δρόμου και με ταυτόχρονη παύση της λειτουργίας του αντλιοστασίου, το οποίο διαρκώς αντιμετωπίζει προβλήματα στην αποσυμφόρηση των συσσωρευμένων υδάτων. Η διώρυγα πιθανότατα θα είναι στον δρόμο του βουνού και το νερόθα διοχετεύεται το νερό

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος και ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος έκαναν αυτοψία στο αντλιοστάσιο και συζήτησαν την προοπτική υλοποίησης ενός τόσο σημαντικού έργου.

Από την πλευρά του δήμου τονίστηκε ότι πληρώνει πολλά χρήματα για το ρεύμα στο αντλιοστάσιο (145.000 ευρώ πρόσφατοι λογαριασμοί), ενώ οι καλλιέργειες στον κάμπο των Μακρισίων δεν ωφελούνται από το δίκτυο του ΓΟΕΒ παρά μόνο ζημιώνονται από τις πλημμύρες κάθε χρόνο, που προκαλούνται από την αδυναμία του αντλιοστασίου να απομακρύνει εγκαίρως τα νερά του Αλφειού, με συνέπεια να πλημμυρίζουν διαρκώς οι αγροτικές εκτάσεις.

Mε βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, το κόστος ενός τέτοιου έργου φτάνει περίπου στο ένα εκατ. ευρώ. Τη δεδομένη στιγμή, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το βασικό εμπόδιο είναι η Μελέτη Περιβαλλοντικων Επιπτώσεων.  Όπως αναφέρθηκε στην «Πρωινή», το όφελος θα είναι πολλαπλό, καθώς θα τερματιστεί ο εφιάλτης που βιώνουν κάθε Φεβρουάριο οι παραγωγοί με τις πλημμύρες και θα μπορούν πλέον να καλλιεργούν απερίσπαστοι τις απαλλοτριωμένες αγροτικές εκτάσεις βελτιώνοντας το εισόδημά τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος