FOLLOW US: facebook twitter

Στ’ άρματα, στ’ άρματα του Καρναβαλιού!: Σε αποκριάτικους ρυθμούς η Αμαλιάδα με πυρετώδεις προετοιμασίες

Ημερομηνία: 13-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός
3 Μάρτη η μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση

Σε ρυθμούς καρναβαλιού βρίσκεται τις τελευταίες μέρες η Αμαλιάδα, καθώς είναι εντατικές οι προετοιμασίες για το Αμαλιαδίτικο Καρναβάλι και τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου που ανοίγει και το Τριώδιο.

Το πρώτο βήμα είχε γίνει προ ημερών στην πρώτη συνάντηση των εθελοντών σε συνεργασία με τον δήμο Ήλιδας, όπου τέθηκαν και οι στόχοι για την υλοποίηση των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων. Έτσι, στις παλιές αποθήκες του ΑΣΟ στην Αμαλιάδα, υπάρχει πυρετός καλλιτεχνικής δημιουργίας των αρμάτων που θα πλαισιώσουν το καρναβάλι του δήμου Ήλιδας και εκεί συγκεντρώνονται καθημερινά οι εθελοντές που βοηθούν σε αυτό το εγχείρημα. Στην πρώτη γραμμή της εθελοντικής καλλιτεχνικής δημιουργίας όπως πάντα, ο εικαστικός και δάσκαλος των εργαστηρίων ζωγραφικής της Παπαχριστοπούλειου Χρήστο Χάσα μαζί με τον Αμαλιαδαίο καλλιτέχνη Θοδωρή Σπυρόπουλο που επιμελούνται τμε πολύ όρεξη και μεράκι την κατασκευή των αρμάτων βάσει των σχεδίων που έχουν καταρτιστεί. Όπως είναι βεβαίως αναμενόμενο, η σάτιρα, πολιτική και κοινωνική βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του Αμαλιαδίτικου καρναβαλιού.

Η μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση του δήμου Ήλιδας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου και θα περιλαμβάνει άρματα και γκρουπ καρναβαλιστών και πολλές εκπλήξεις και μουσικά δρώμενα που θα απογειώσουν την φετινή αποκριά, ενώ την τελευταία Κυριακή 11 Μάρτη, θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο αποκριαάτικο πάρτι των συλλόγων γονέων δημοτικών σχολείων δήμου Ήλιδας. Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα κλείσουν την Καθαρή Δευτέρα όπου θα γιορταστούν τα Κούλουμα όπως πάντα με χορευτικά συγκρότηματα,σαρακοστιανά και γλέντι στην παραλία της Κουρούτας. Βεβαίως το πλήρες πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων στην Αμαλιάδα θα ανακοινωθεί  προσεχώς από την οργανωτική επιτροπή και τον δήμο Ήλιδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος