FOLLOW US: facebook twitter

«Άθυρμα» για την προβολή των Μουσείων Πύργου και Ολυμπίας

Ημερομηνία: 13-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Εκπαίδευση, Νέα
Στην μεγάλη παρουσίαση του προγράμματος «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2019» συμμετέχει και φέτος το ΕΕΕΕΚ Πύργου με ένα ξεχωριστό πρότζεκτ

Στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» που πραγματοποιείται με την στήριξη του Υπουργείου Παιδείας , συμμετέχει για μια ακόμα χρονιά το ΕΕΕΕΚ Πύργου με ένα πολύ ξεχωριστό και ενδιαφέρον πρότζεκτ που στόχο έχει να προβάλλει τα αρχαιολογικά Μουσεία του Πύργου και της Ολυμπίας και το οποίο θα παρουσιάσει στην Αθήνα, στην μεγάλη Εμπορική Έκθεση την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019 στο «The Mall Athens».  Το πρόγραμμα «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2019» έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Πάνω από 3.000 μαθητές και μαθήτριες από 160 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της Ελλάδας συμμετέχουν με μεγάλο ενθουσιασμό στο πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2019», του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Mε την καθοδήγηση και την υποστήριξη του ΣΕΝ/JA Greece, των καθηγητών και των εθελοντών (στελέχη επιχειρήσεων), τα παιδιά, μέσα σε λίγους μήνες, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, έχουν πετύχει ένα «επιχειρηματικό θαύμα»! Το ΣΕΝ/JA Greece για να τιμήσει τους μικρούς «επιχειρηματίες», για να τους φέρει σε επαφή με το αγοραστικό κοινό και για να αξιολογήσει τη δουλειά τους, διοργανώνει κάθε χρόνο δύο μεγάλες Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εκεί  στήνει «περίπτερα» για τις Μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» και τα παιδιά τοποθετούν τις αφίσες, τα φυλλάδια και τα έξυπνα προϊόντα τους, τα οποία θέτουν προς πώληση στο αγοραστικό κοινό. Τα περίπτερα των ομάδων επισκέπτεται και βαθμολογεί η κριτική επιτροπή του οργανισμού, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων των παιδιών διατίθενται σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά (15-18 ετών) που την περιμένουν με μεγάλο ενθουσιασμό, καθώς εκεί τους δίνεται η δυνατότητα να διαπιστώσουν την ανταπόκριση του κοινού και της κριτικής επιτροπής στο προϊόν τους και να γνωριστούν με μικρούς «επιχειρηματίες» άλλων σχολείων.

Η συμμετοχή του ΕΕΕΕΚ Πύργου και της μαθητικής επιχείρησης «Άθυρμα»

Το ΕΕΕΕΚ Πύργου δημιούργησε για τον σκοπό αυτό, την μαθητική επιχείρηση «Άθυρμα» που αποτελείται από  10 μαθητές της Α΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Ε.Ε.Ε.Εκ. Πύργου,  4 μέλη εκπαιδευτικού προσωπικού και μια εθελόντρια-σύμβουλος. Για το project συνεργάστηκαν τα τμήματα πληροφορικής και γραμματειακής υποστήριξης. Στον κλάδο παραγωγής της επιχείρησης εργάστηκαν τα τμήματα της βιολογικής καλλιέργειας και της μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής, την ώρα της διεξαγωγής του μαθήματος της αισθητικής αγωγής. Η εικονική επιχείρηση του ΕΕΕΕΚ Πύργου «Άθυρμα», έχει σκοπό όσοι συμμετέχουν στην ίδρυση και στη λειτουργία της, να γνωρίσουν  τις ιδιότητες του πηλού και τον τρόπο χρήσης του, να έρθουν σε επαφή με το αρχαίο παιχνίδι και να προβάλλουν τα Αρχαιολογικά μουσεία Πύργου και Ολυμπίας, δημιουργώντας αντίγραφα μουσειακών παιχνιδιών. Όπως τονίζουν «Η ανάγκη μας για δημιουργικά δώρα που θα προσφέρουμε στους φίλους μας υπήρξε ένα ακόμη κίνητρο για τη σύσταση της συγκεκριμένης επιχείρησης. Ευελπιστούμε να στηρίξετε την προσπάθειά μας και τα επόμενα δώρα που θα επιλέξετε για τους αγαπημένους σας φίλους ας είναι τα πρωτότυπα και εκπαιδευτικά παιχνίδια της επιχείρησής μας.» Μάλιστα δημιούργησαν και ένα εξαιρετικό βίντεο που έχουν αναρτήσει στο you tube με μια σύντομη παρουσίαση του πρότζεκτ που επεξεργάστηκαν το οποίο μάλιστα καταλήγει ως εξής «ΕΕΕΕΚ Πύργου Σύνθημα μας, ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ».

Στην δημιουργία του παραπάνω πρότζεκτ, συνέβαλλε καθοριστικά η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας , κυρίως με την βοήθεια του προσωπικού της, αρχαιολόγων και συντηρητών της  και όπως αναφέρει η ΕΦΑ Ηλείας «Ελπίζουμε με τη βοήθειά μας, ιδίως των συντηρητών μας να πάρουν τη πρώτη θέση!!!»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος