FOLLOW US: facebook twitter

Σπ. Αντωνόπουλος: «Οι ομάδες χαρακτηρίζονται από την διάρκειά τους»

Ημερομηνία: 05-03-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο προπονητής του Α.Ο. Ξενοφών μίλησε για την εντυπωσιακή νίκη επί του Ηλειακού και την συνέχεια της Α΄ Κατηγορίας

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Ο Ξενοφών ήταν επιβλητικός στο ντέρμπι με τον Ηλειακό, κυριάρχησε σχεδόν ολοκληρωτικά στον αγωνιστικό χώρο, ήταν συμπαγής στην άμυνα και αποτελεσματικός στην επίθεση και όλα αυτά μαζί οδήγησαν στο εντυπωσιακό 4-1. Η ομάδα της Κρέστενας είναι πρώτη και αήττητη στην Α΄ PLAYSPORTS με 12 νίκες-6 ισοπαλίες και αυτό από μόνο του λέει πολλά αναφορικά με την δυναμική της ομάδας και την καλή δουλειά που γίνεται από τον τεχνικό Σπύρο Αντωνόπουλο και τον άμεσο συνεργάτη του, Νίκο Αντωνόπουλο.

Ο Σπύρος Αντωνόπουλος μιλώντας για το ντέρμπι υπερτονίζει την αποτελεσματικότητα που είχε η ομάδα του εν συγκρίσει με άλλα ματς και – ορθά – αναφέρει πως μια ομάδα δεν χαρακτηρίζεται καλή ή κακή από ένα-δύο παιχνίδια, αλλά από την διάρκεια που έχει.

Ο έμπειρος προπονητής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήταν μια δύσκολη και σημαντική νίκη απέναντι σε μία ομάδα έμπειρη, με εξαιρετικό ρόστερ, καλό προπονητή και με στόχο το πρωτάθλημα. Καμία νίκη δεν έρχεται με εύκολο τρόπο και το σκορ δεν είναι πάντα κριτήριο για το αν ένα παιχνίδι κερδήθηκε εύκολα ή δύσκολα. Έχουμε κερδίσει ματς με 1-0 έχοντας κάνει πολύ περισσότερες τελικές από το παιχνίδι αυτό. Δεν αλλάξαμε κάτι στην επιθετική μας λειτουργία απλά γίναμε περισσότερο αποτελεσματικοί. Μπράβο στα παιδιά για την αγωνιστική τους παρουσία και την ανταπόκρισή τους σε μία απαιτητική χρονιά.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε την απειρία αρκετών παικτών σε καταστάσεις πρωταθλητισμού. Προσπαθούμε να αφήσουμε την πίεση έξω από τα αποδυτήριά μας, αλλά δεν είναι τόσο απλή διαδικασία. Το έχω πει αρκετές φορές, ξέρουμε ποιοι είμαστε σαν ομάδα, ξέρουμε τα καλά μας αλλά και τα κακά μας. Μέσα από την προπόνηση προσπαθούμε να βελτιωθούμε και να έχουμε διάρκεια. Οι ομάδες δεν χαρακτηρίζονται καλές ή κακές από ένα-δυο παιχνίδια αλλά από την διάρκειά τους. Είναι ένα από τα πλέον δύσκολα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών με ομάδες καλές που οι διαφορές μεταξύ μας είναι μικρές με αποτέλεσμα να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τόσο η τετράδα όσο και η κατάταξη των ομάδων μέσα σε αυτή. Θα προσπαθήσουμε να διατηρηθούμε στη θέση μας έχοντας μπροστά μας δύο ακόμη δύσκολα παιχνίδια. Πλέον κοιτάζουμε το παιχνίδι με τον Πανηλειακό που πάντα αποτελεί έναν δύσκολο και μεγάλο αντίπαλο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος