FOLLOW US: facebook twitter

Αποκριάτικο γλέντι με πολύ κέφι!

Ημερομηνία: 05-03-2024 | Συντάκτης:

Από τον Εκπολιτιστικό & Φυσιολατρικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη «ΑΣΤΡΙΝΙΑ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 η Αποκριάτικη εκδήλωση του Εκπολιτιστικού & Φυσιολατρικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη « Η ΑΣΤΡΙΝΙΑ», στο κατάστημα Αγράμπελις.

Η προσέλευση ήταν πλήρως ικανοποιητική, τόσο από τα μέλη του, όσο και από φίλους από το χωριό του Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας και από την ευρύτερη περιοχή. Μεταξύ αυτών παρευρέθηκε και ο κ. Νίκος Δούλος, εκπρόσωπος του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Ανδρέα Νικολακόπουλου, ο αντιδήμαρχος έργων και υδάτινων πόρων κ. Τσεριώνης Κώστας και η γραμματέας του Μαραθωνίου Μάγδα Χριστοδουλοπούλου.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν καλό φαγητό, ποτά, να γελάσουν, να χορέψουν και να διασκεδάσουν. Την εκδήλωση συντόνισε η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου κα Θεώνη Φραγκάτου. Η πρόεδρος του Συλλόγου Θάλεια Τουτούνη καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Συλλόγους, καθώς και τους χορηγούς, οι οποίοι προσέφεραν τα πλούσια δώρα της κλήρωσης στην εκδήλωση.

Στην συνέχεια η γραμματέας του συλλόγου μας Αθανασία Μπαρτζίλα σε μια σύντομη ομιλία της αναφέρθηκε στα παραδοσιακά δρώμενα των απόκρεω, και με την γλαφυρή ομιλία της μας μετέφερε στο κλίμα των ημερών αναλύοντας γενικά το νόημα των Αποκριών και των Εθίμων που συνδέονται με αυτές.

Πριν αρχίσει το γλέντι, τα χορευτικά τμήμα του του συλλόγου, παιδικό και ενηλίκων, παρουσίασαν σειρά από αποκριάτικους και παραδοσιακούς χορούς με χορό διδάσκαλο τον Νίκο Χρυσανθόπουλο και στην συνέχεια το γλέντι, το ξεφάντωμα και ο χορός διήρκεσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Κατά τη διάρκεια της όμορφης βραδιάς πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των δώρων που πρόσφεραν αρκετοί δωροθέτες.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί ιδιαίτερα τις αντιπροσωπείες των εξής συλλόγων, Σύλλογος Χαβαρίου «Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ», ο Σύλλογος Γυναικών Χαβαρίου, ο σύλλογος Αρχαίας Ήλιδας «Η ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ» Περιστερίου Ανάληψης Ζορό, ο σύλλογος «ΜΟΡΙΑΣ», ο σύλλογος «ΕΛΙΣΣΑ» σύλλογος Πύρρων, Σύλλογος Ρίζες Αμαλιάδας και τέλος ο σύλλογος των Απανταχού Αγνανταίων.

Το Δ.Σ του Εκπολιτιστικού & Φυσιολατρικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη «Η ΑΣΤΡΙΝΙΑ», μέσω του τοπικού τύπου, ευχαριστεί θερμά όλους τους προσκεκλημένους, τους χορηγούς, το κατάστημα «Αγράμπελις» για την άψογη φιλοξενία και τον επαγγελματισμό του, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος