FOLLOW US: facebook twitter

Σοβαρές ζημιές από πυρκαγιά στην κεραμοτουβλοποιία «Παναγιωτόπουλος» – Άμεση επέμβαση από την Πυροσβεστική Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 27-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Ισχυρό πλήγμα υπέστη το εργοστάσιο της κεραμοτουβλοποιίας «Παναγιωτόπουλος» στα Δουνέικα, μιας από τις σημαντικότερες και υγιέστερες επιχειρήσεις του νομού, εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 11 προχθές το βράδυ στη μονάδα ξήρανσης κεραμιδιών στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές στο κτίριο, ενώ αναπόφευκτα θα επηρεαστεί και η γραμμή παραγωγής, αφού θα διακοπεί για κάποιους μήνες μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές.

Στο σημείο κινητοποιήθηκαν άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις από τις ΠΥ Πύργου και Αμαλιάδας με τέσσερα οχήματα και οκτώ άνδρες και επικεφαλής τον διοικητή της ΠΥ Αμαλιάδας,Αντιπύραρχο Κώστα Χριπάτσιο, για να περιορίσουν την πυρκαγιά προτού εξαπλωθεί και σε άλλους χώρους.

«Χθες το βράδυ κατά τις 11.20 με πήραν τηλέφωνο ότι έχει φωτιά στο εργοστάσιο. ‘Ηρθα αμέσως, ήρθε και η Πυροσβεστική αμέσως. Κάνουν προσπάθειες μέχρι και τώρα ασταμάτητα και τους ευχαριστώ πάρα πολύ, και τον κ. διοικητή και υποδιοικητή και όλα τα στελέχη. Ευχαριστώ και το προσωπικό που όλη νύχτα ήταν εδώ, δόξα το θεό δεν είχαμε ανθρώπινα θύματα, μόνο υλικές ζημιές τις οποίες θα τις ξεπεράσουμε. Μπορεί να είναι σοβαρές, μπορεί η γραμμή του κεραμιδιού να βγει και πάνω από τέσσερις μήνες εκτός, αλλά θα το φτιάξουμε και θα ξαναλειτουργήσουμε όπως το είχαμε ξαναφτιάξει», τόνισε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Κώστας Παναγιωτόπουλος.

Ο υποδιοικητής της ΠΥ Αμαλιάδας, αντιπύραρχοςΧρήστος Δούγερηςδήλωσε: «Η υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε 11:18 χθες το βράδυ για πυρκαγιά στην κεραμοτουβλοποιίια Παναγιωτόπουλος. Ήρθαμε άμεσα, επιχειρήσαμε με 4 οχήματα και 8 άνδρες. Είναι δύσκολο το συμβάν επιχειρησιακά γιατί έχει μεγάλο πυροθερμικό φορτίο και ανέπτυξε άμεσα υψηλές θερμοκρασίες. Προσπαθήσαμε να επιχειρήσουμε εξωτερικά από το σημείο ανοίγοντας κάποιες διόδους και ρίχνοντας νερό με τα υδροφόρα οχήματα. Ακόμα η πρόσβαση στο χώρο είναι δύσκολη γιατί οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, πάνω από 300 βαθμούς, και προσπαθούμε να ρίξουμε τη θερμοκρασία για να μπορέσουμε να επιχειρήσουμε και μέσα. Θα έρθει και το Ανακριτικό μετά το πέρας του συμβάντος για να διαπιστώσει τα ακριβή αίτια».

Στο εργοστάσιο βρέθηκε χθες το πρωί και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος, να διαπιστώσει ιδίοις όμμασιν το μέγεθος της ζημιάς και να ενημερωθεί από τους ιδιοκτήτες για την κατάσταση.«Έχουμεια σοβαρή ζημιά στο χώρο του ξηραντηρίου κεραμιδιών σε μια εμβληματική βιομηχανία της περιοχής, της βιομηχανίας Παναγιωτόπουλου. Είναι μια βιομηχανία που όλοι ξέρετε ότι στηρίζει πολύ ισχυρά την απασχόληση αλλά και την επιχειρηματικότητα στον τόπο και ελπίζουμε ότι μετα την κατάσβεση θα μπορέσει να μπει πάλι σύντομα σε λειτουργία», δήλωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος