FOLLOW US: facebook twitter

Κινητοποίηση των σωματείων στο Νοσοκομείο Πύργου στο πλαίσιο της χθεσινής πανελλαδικής απεργίας

Ημερομηνία: 27-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Συμβολική κινητοποίηση στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου έκαναν χθες  το πρωί μέλη φορέων και σωματείων που πρόσκεινται ιδεολογικά στο ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της χθεσινής απεργίας  που κήρυξαν χθες τα ταξικά εργατικά σωματεία πανελλαδικά. τηρώντας αυστηρά τα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ) Θανάσης Βομπίρης, δήλωσε: «Ερχόμαστε συμμετέχουμε και στηρίζουμε την απεργία για την υγεία και για τα δικαιώματα των εργαζομένων γιατί αυτά Μας αφορούν και εμάς τους αγρότες. Η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα στο διάστημα από την προηγούμενη καραντίνα μέχρι τώρα για να θωρακίσει την υγεία και τον ελληνικό λαό παρά στα κανάλια και έλεγε ότι πάμε καλά και καμάρωνε για το έργο της. Τελικά φάνηκε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Εμείς συμμετέχουμε σήμερα εδώ και σε όλες τις δράσεις για τα δικαιώματα των εργαζομένων και ταυτόχρονα προωθούμε και τα προβλήματα τα δικά μας, που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία αγροτιά. Πληττόμαστε από την πανδημία, καθώς τα προϊόντα μας μένουν απούλητα και σε χαμηλές τιμές. Η κυβέρνηση με ψίχουλα θέλει να δείξει ότι ενισχύει τους αγρότες, τελικά όμως τίποτα δεν δίνει. Οι μισοί αγρότες  μένουν έξω από την ενίσχυση των 30 ευρώ για τις ελιές, που όμως είναι ψίχουλα μπροστά στη ζημιά που έχουν πάθει οι αγρότες. Θα είμαστε εδώ και το επόμενο διάστημα για να συνεχίσουμε και να διεκδικήσουμε όλα αυτά».

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας, Τρ.Αθανασόπουλος δήλωσε: «Απεργούμε για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας. Είναι μία μέρα σημαντική. Πίσω από τις μάσκες έχουμε φωνές, πρέπει να το καταλάβουν οι κυβερνώντες και να σταματήσουν εκμεταλλευόμενοι την Πανδημία να ψηφίζουν αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα».

Ακολούθησε σύντομη ομιλία από τον Μπάμπη Καλαντζή, μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ Ν.Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος