FOLLOW US: facebook twitter

Π. Σκουρλέτης: «Απαράβατος νόμος για την κυβέρνηση η ελεύθερη αγορά»

Ημερομηνία: 15-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτική

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο βουλευτής και γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο, στο πλαίσιο της χθεσινής περιοδείας του στην Ηλεία.

Απαντώντας σε ερώτηση της «Πρωινής» για την αγροτική πολιτική, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι η κυβέρνηση επικαλείται διαρκώς τη λογική της ελεύθερης αγοράς ως λύση για κάθε πρόβλημα. «Η ελεύθερη αγορά είναι ο απαράβατος νόμος για αυτήν την κυβέρνηση σε όλους τους τομείς. Όταν μιλάμε για τιμές που καθορίζονται από μηχανισμούς έξω από τη χώρα,προφανώς δεν υπάρχουν περιθώρια παρεμβασης. Αλλά πρέπει να δεις τι πρόνοιες υπαρχουν και τι υποστηρικτικές πολιτικές μπορείς να εφαρμόσεις. Στον αγροτικο τομεα πετύχαμε να δίνονται οι αποζημιώσεις  και να δώσουμε χρήματα από τα οφειλόμενα παλαιότερων ετών. Αυτό το ομολογούν όλοι οι κλάδοι. Ειδικά για το ελαιόλαδο γνωρίζω ότι είχαν γίνει ενέργειες από το 2018, ώστε να εξασφαλιστούν συγκεκριμένα χρήματα. Κι ενώ ήταν έτοιμη η συμφωνία, όπως προκύπτει από την αλληλογραφία με τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες, ο κ. Βορίδης την έχει βάλει στο συρτάρι» επισήμανε.

Νωρίτερα αναφέρθηκε στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και στα πεπραγμένα όσον αφορά την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας.

«Τα πράγματα στην οικονομία είναι ακόμα πιο ανησυχητικά αφού τα μέτρα που έχουν παρθεί είναι τα λιγότερα δυνατά, διευκολύνεται η ελαστικότητα στην εργασία, μειώνονται οι μισθοί και αφήνονται στην τύχη τους οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ οι Τράπεζες δεν ρίχνουν χρήμα στην Αγορά. Ουσιαστικά έχουμε μια πολιτική εκ μέρους της κυβέρνησης που είναι για τους λίγους, μια πολιτική η οποία τελικά εκφράζει τα συμφέροντα των μεγάλων αλυσίδων των μεγάλων εταιριών και συμφερόντων μία πολιτική που αφήνει έξω από το πεδίο της παρέμβασής της και της δράσης της τους πολλούς, το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, τους εργαζόμενους τους αυτοαπασχολούμενους, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Βγήκαμε από το lockdown και την καραντίνα και την παύση της οικονομικής δραστηριότητας που είχε όμως επιπτώσεις. Μπορεί λοιπόν να πάρθηκαν σωστά και έγκαιρα τα περιοριστικά μέτρα για να προστατεύσουμε την υγεία, μπορεί τελικά λόγω των μέτρων αυτών να μην δοκιμάστηκε το σύστημα της υγείας αλλά από δω και μπρος σημασία έχει να θωρακίσουμε το σύστημα της υγείας. Γιατί κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί σε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας. Αυτά που έχουμε ακούσει ως τώρα από μέρους της κυβέρνησης μάλλον δείχνουν έλλειψη ουσιαστικής πολιτικής βούλησης για να υπάρξουν μαζικοί διορισμοί γιατρών και νοσοκομειακών και η αντίστοιχη υλικοτεχνική υποδομή και στήριξη στα νοσοκομεία μας έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι σε κάθε ενδεχόμενο».

Είπε επίσης ότι «Στην Ηλεία ακούσαμε  πράγματα τα οποία όλοι τα ξέρουν αλλά δεν ακούγονται επίσημα. Η αγωνία του κόσμου για το τι επίκειται, η αβεβαιότητα, τα μεγάλα προβλήματα των αγροτών – παραγωγών, τα μεγάλα προβλήματα των μικρών καταστημάτων και Επιχειρήσεων τα γνωρίζουμε όλοι, όμως δεν τονίζονται. Από ότι φαίνεται δεν υπάρχει η αντίστοιχη πολιτική βούληση και τα αντίστοιχα πολιτικά μέτρα στο Πεδίο της οικονομίας για να έρθουν να απαντήσουν στο ζοφερό μέλλον που προδιαγράφεται μπροστά μας. Με το πρόγραμμα “Μένουμε Όρθιοι” που ανακοίνωσε ο Σύριζα τα οφέλη διοχετεύονται σε όλη την οικονομία ενώ υπάρχει ιδιάιτερη πρόνοια για τους κλάδους του Τουρισμού και της Εστίασης. Τα 32 δις ευρώ που θα πάρουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει διάθεση από πλευράς Κυβέρνησης να αξιοποιηθούν σε κρίσιμους τομείς της Οικονομίας και να δημιουργήσουν ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα ρίχνει βάρος στον Πρωτογενή και Δευτερογενή τομέα παραγωγής. Αντίθετα βλέπουμε εμμονή στη λογική των ιδιωτικοποιήσεων Κρατικών επιχειρήσεων που είναι κερδοφόρες.

Η ύφεση είχε ξεκινήσει πριν τον Κορωναιό. Πρόλαβαν κι έκοψαν μισθούς, κατάργησαν την 13η σύνταξη κι όπως πάει θα πρέπει να περιμένουμε ότι θα ισχύσει ο νόμος της ζούγκλας στην Οικονομία της χώρας. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε! Θα υψώσουμε φωνή για ν` αναγκάσουμε τη Κυβέρνηση ν` αλλάξει πολιτικές», τόνισε.

Μετά την συνέντευξη Τύπου και στον ίδιο χώρο ακολούθησε σύσκεψη με τον εμπορικό κόσμο και επαγγελματίες των κλάδων εστίασης, τουρισμού, μεταφορών.

Η περιοδεία του γραμματά της ΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από τη Ζαχάρω και ολοκληρώθηκε στην Αμαλιάδα, με ανοιχτή ομιλία στην πλατεία Ανεμόμυλου, παρουσία μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος