FOLLOW US: facebook twitter

Πυρκαγιά σε δάσος στο Σέκουλα του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Ημερομηνία: 15-06-2020 | Συντάκτης:

Με επιτυχία αντιμετώπισαν την πρώτη θερινή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην Ηλεία οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νομού, προχθές στο Σέκουλα του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, κοντά στον οικισμό Μπαλέικα,από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κονδύλης, οι άνεμοι ήταν ισχυροί, καθώς έπνεανΒΒΔ 5 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης και δυσκόλεψαν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ωστόσο μέσα σε λίγες ώρες η πυρκαγιά είχε οριοθετηθεί και είχε τεθεί υπό έλεγχο.

Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 12 οχήματα με 33 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα  με επικεφαλής τον Διοικητή ΠΥ Ηλείας, Βασίλη  Σολδάτο και τον διοικητή της ΠΥ Πύργου, Γιώργο Κωνσταντακόπουλο. Καθοριστική ήταν και η εναέρια ενίσχυση, καθώς συμμετείχαν τέσσερα αεροσκάφη, δύο PZL και δύο Canadair, τα οποία θα σταθμεύουν φέτος στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, μαζί με το ελικόπτερο Έρικσον.

Στην πυρόσβεση συμμετείχαν επίσης τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αντρίτσαινας-Κρεστένων καθώς και η Εθελοντική Ομάδας Πυρασφάλειας Ανδρίτσαινας.Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, συνολικά κάηκαν περίπου 10 στρέμματα.

Φώτο Jon adamopoulos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος