FOLLOW US: facebook twitter

Σήμερα αναρτώνται οι αναθεωρημένοι δασικοί χάρτες – Εκτιμάται μείωση των αντιρρήσεων κατά 30%

Ημερομηνία: 12-02-2021 | Συντάκτης:

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η ανάρτηση των αναθεωρημένων δασικών χαρτών της Ηλείας, καθώς ενσωματώθηκαν διάφορες διοικητικές πράξεις από το υπουργείο Περιβάλλοντος, όπως οι αναδασμοί, οι εποικισμοί, οι συνεκτικοί οικισμοί. Η ενσωμάτωση όλων αυτών των διοικητικών πράξεων εκτιμάται από τις δασικές υπηρεσίες ότι θα έχει μειώσει τις υποβληθείσες αντιρρήσεις κατά τουλάχιστον 30%, γεγονός που θα δώσει ανάσα στα δασαρχεία και θα συμβάλει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας οριστικής κύρωσης των δασικών χαρτών.

Ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, ανέφερε στην «Πρωινή» ότι αναμένει με ενδιαφέρον την ανάρτηση των νέων χαρτών, για να διαπιστώσει ποιες διοικητικές πράξεις ενσωματώθηκαν και σε τι ποσοστό μειώθηκαν οι αντιρρήσεις.

«Περιμένουμε την ανάρτηση για να δούμε σε τι βαθμό μειώθηκαν οι αντιρρήσεις με την ενσωμάτωση των διοικητικών πράξεων. Παράλληλα, είμαστε στο στάδιο συγκρότησης των επιτροπών εξέτασης των αντιρρήσεων  ενώ περιμένουμε να δούμε τι μέλλει γενέσθαι και με τις εκτάσεις Δ/Α, η υπόθεση των οποίων θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας», τόνισε και υπενθύμισε την ανάγκη να λυθεί η εκκρεμότητα με τις «ζώνες» των 800 μέτρων.

«Μια μεγάλη εκκρεμότητα όσον αφορά τη διαδικασία ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών, είναι οι ζώνες των 800 μέτρων. Οι δήμοι δεν έχουν υποβάλει ακόμα τα σχέδια των οικισμών, ώστε οι πολίτες να αποκτήσουν εικόνα μέσω των ηλεκτρονικών χαρτών, με συνέπεια να αναγκάζονται να καταφύγουν στη διαδικασία του παλαιού καθεστώτος των διοικητικών πράξεων χαρακτηρισμού του άρθρου 14 του ν.998/79 με κόστος σε χρήματα και χρόνο για τους πολίτες», τόνισε ο κ. Λάττας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δασών Ηλείας, έχουν υποβληθεί συνολικά 10.263 αντιρρήσεις και μέχρι τώρα έχουν εξεταστεί και εκδοθεί μόλις 1660, γεγονός που δείχνει ότι αρκετοί πολίτες παραμένουν εγκλωβισμένοι όσον αφορά τη χρήση των ιδιοκτησιών τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος