FOLLOW US: facebook twitter

Σεμνά, ταπεινά και ιεροπρεπή, τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Ηλείας κ.κ. Γερμανού

Ημερομηνία: 13-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”88424″ img_size=”full”][vc_column_text]Με την δέουσα Ιεροπρέπεια, σεμνά και ταπεινά, όπως άλλωστε είναι η μακρόχρονη Αρχιερατική του Διακονία Μητρόπολη Ηλείας, εόρτασε τα σεπτά του ονομαστήρια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γερμανός το διήμερο 11 και 12 Μαΐου ε.έ., επί τη εορτή του Μεγάλου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Γερμανού του Ομολογητού.

Την παραμονή της εορτής Σάββατο 11η Μαΐου, εις τον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων (Α΄ Κοιμητήριο Πύργου), τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του προκατόχου και πνευματικού του πατρός αειμνήστου Μητροπολίτου κυρού Γερμανού Γκούμα, όπου φέτος συμπληρώθηκαν 120  έτη από την  γέννησή του, ενώ ποίμανε την Μητρόπολη Ηλείας κατά τα έτη (1945-1968). Στην συνέχεια μετέβη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πύργου, όπου και χοροστάτησε στον Μέγα Αναστάσιμο Εσπερινό πλαισιούμενος χορεία Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Την Κυριακή των Μυροφόρων  12η Μαΐου κυρία ημέρα της εορτής, προεξήρχε της Αναστάσιμης Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ευχαριστώντας παράλληλα για την τιμητική παρουσία τους, τους Ιερείς, τους Ιεροψάλτες, τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους εκπρόσωπους των Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών και τους Χριστιανούς οι οποίοι αθρόα προσήλθαν προκειμένου να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη μας.

Στην συνέχεια μετέβη στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου μέχρι αργά το μεσημέρι εδέχθη τις θερμές ευχές των τοπικών Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών, του Ιερού Κλήρου, των Μοναστικών αδελφοτήτων, των εκπροσώπων Κοινωνικών φορέων και Συλλόγων, καθώς επίσης και του Χριστεπωνύμου πληρώματος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot