FOLLOW US: facebook twitter

Σεμινάρια παροχής πρώτων βοηθειών σε πάνω από 2.000 άτομα στην Ηλεία έχουν κάνει οι διασώστες του ΕΚΑΒ

Ημερομηνία: 20-07-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Υγεία

«Η ΚΑΡΠΑ σώζει ζωές»

Την ανάγκη εκπαίδευσης όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών στην παροχή πρώτων βοηθειών καταδεικνύουν τα απανωτά δυσάρεστα συμβάντα με πνιγμούς παιδιών αλλά ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας στις παραλίες της χώρας.

Όπως επισημαίνει στην «Πρωινή» ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ στην Ηλεία, Κώστας Βαρουχάκης, είναι κρίμα να χάνουν τη ζωή τους από πνιγμό άνθρωποι επειδή δεν μπορεί κάποιος να παράσχει πρώτες βοήθειες όπως π.χ. Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

«Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2023 να πεθαίνει κόσμος από πνιγμό ή από μια ανακοπή επειδή οι πολίτες δεν γνωρίζουν να κάνουν ΚΑΡΠΑ. Είναι κρίμα κι άδικο να συμβαίνει αυτό. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας να παρέχουν πρώτες βοήθειες μέχρι να φτάσει στο σημείο του συμβάντος το ΕΚΑΒ»,  ανέφερε και τόνισε πως το ΕΚΑΒ στην Ηλεία έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια για να εκπαιδεύσει τον τοπικό πληθυσμό.

«Μέσα σε δύο χρόνια έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από 2.000 πολίτε στην Ηλεία. Δώσαμε έμφαση στα σχολεία όλου του νομού, ακόμα και σε περιοχές μακριά από τα αστικά κέντρα, όπως π.χ. στην Ανδρίτσαινα και στη Νέα Φιγαλεία. Έχουμε κάνει επίσης πολλά ανοιχτά σεμινάρια σε κεντρικά σημεία του Πύργου και της Αμαλιάδας, έχουμε πάει σε χωριά, συλλόγους, προπονητικά κέντρα και ανταποκρινόμαστε σε κάθε πρόσκληση. Έχουμε επισκεφθεί εργοστάσια γιατί θεωρούμε πολύ σημαντικό να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι να παράσχουν πρώτες βοήθειες σε έναν συνάδελφό τους. Γενικά το ΕΚΑΒ Ηλείας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς έκανε δύο με τρεις εκπαιδευτικές δράσεις στον νομό, ακριβώς για να εντάξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα του τοπικού πληθυσμού στη γνώση της παροχής πρώτων βοηθειών», τονίζοντας ότι από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει νέος γύρος τέτοιων σεμιναρίων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος