FOLLOW US: facebook twitter

Σεμινάρια χορού και θεατρικό εργαστήρι παιδιών και εφήβων

Ημερομηνία: 23-02-2024 | Συντάκτης:

Δυναμική παρουσία του Συλλόγου «Οξύαυλος» Λαογραφική Εστία Βαρθολομιού

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Δυναμικά συνεχίζει τις δράσεις του και τα εργαστήριά του και το 2024, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οξύαυλος- Λαογραφική Εστία Βαρθολομιού που ενισχύει τώρα τις καλλιτεχνικές του αναζητήσεις με την δημιουργία Θεατρικού Εργαστηρίου και την έναρξη νέου τμήματος για εφήβους και παιδιά άνω των 8 ετών

Υπεύθυνος διδασκαλίας του “Θεατρικού Εργαστηρίου Εφήβων-Ενηλίκων” θα  είναι ο Θανάσης Λυκογιάννης ενώ το εργαστήριο προσφέρει:

  🔸️ την ανάλυση κειμένου

       🔸️ την ανάλυση – ψυχολογία ρόλου

       🔸️ το θεατρικό τραγούδι

       🔸️ την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης

       🔸️ την βελτίωση των δεξιοτήτων επικοινωνίας και δημόσιας ομιλίας

       🔸️ την προβολή ταινιών

       🔸️ την δημιουργική διέξοδο από την καθημερινότητα

       🔸️σεμινάρια θεάτρου

Σκοπός του τμήματος δεν είναι η προετοιμασία των μελών για τελική παράσταση αλλά η εκπαίδευση τους στην θεατρική έκφραση ως ερασιτέχνες ηθοποιοί.

Γιατί όπως είπε και ο Κάρολος Κουν ~ Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας. ~

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2-ήμερο (17-18/02) ‘Γνωριμία με την παράδοση της Αλμωπίας και της Έδεσσας’ για τα μέλη του συλλόγου, με εισηγήτρια την Έλλη Θεοδώρου , ενώ ειχε προηγηθεί ένα ακόμα στα τέλη του Γενάρη που αφορούσε την «Γνωριμία με την παράδοση της Μικράς Ασίας”με κεντρικό εισηγητή μας Χρήστο Θεολόγο  δάσκαλο χορού, διδάκτορα Λαογραφίας και διευθυντή μουσικού Σχολείου Ρόδου. 

Επίσης, για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με μεγάλη συμμετοχή, ένα καινοτόμο εργαστήριο, το πρώτο σεμινάριο παρασκευής προσφόρου του συλλόγου που μετά από αίτημα σας θα καθιερωθεί!

Τέλος να σημειώσουμε ότι λειτουργούν ακόμα στον Οξύαυλο, τα τμήματα της ζωγραφικής-σχεδίου , με υπεύθυνους δασκάλους την Σοφία Αρβανίτη και τον Στέλιο Ράιδο και φυσικά τα τμήματα παραδοσιακών χορών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia