FOLLOW US: facebook twitter

Α΄ Κατηγορία: Ματς για γερά νεύρα-Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Ημερομηνία: 23-02-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Στη δύσκολη έδρα της Γαστούνης ο Ξενοφών – Μάχη Δόξας-Αστέρα με… έπαθλο τα πλέι-οφ – «Εξάποντα» σε Σαβάλια, Κατσαρού

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Πλησιάζουμε στο τέλος της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα της Α΄ PLAYSPORTS Κατηγορίας και η μάχη για τις θέσεις των πλέι-οφ αλλά και την αποφυγή του υποβιβασμού φουντώνει. Μπροστά μας έχουμε την 18η αγωνιστική και όλα τα ματς είναι… φωτιά! Ο πρωτοπόρος και αήττητος Ξενοφών δοκιμάζεται στη Γαστούνη με τον Αίαντα και ο 3ος Ηλειακός υποδέχεται τον Πανηλειακό. Στη Ν. Μανωλάδα θα διεξαχθεί το ντέρμπι Δόξας-Αστέρα με έπαθλο την 4η θέση των πλέι-οφ και στα Σαβάλια αλλά και στο Κατσαρού έχουμε μάχες παραμονής μεταξύ Ολυμπιακού-Ν. Φιγαλείας και Πήγασου- Σκουροχωρίου, αντίστοιχα. Ρεπό έχει η Θύελλα.

Αίας-Ξενοφών

Την Κυριακή στη Γαστούνη ο Ξενοφών, που είναι στο +3 από την δεύτερη Θύελλα, δίνει το τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι του στην κανονική περίοδο. Παίζει με τον Αίαντα και αν περάσει νικηφόρα από τη Γαστούνη, κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει την πρώτη θέση, αν αξιοποιήσει την έδρα του, αφού μέχρι το φινάλε έχει τρία εντός με Ηλειακό, Πανηλειακό και Σαβάλια! Ο Αίας με 13 βαθμούς είναι οριακά πάνω από την ζώνη των πλέι-άουτ και θα παλέψει για το βαθμολογικό όφελος, όντας δυνατός στην Γαστούνη, έχοντας κερδίσει εκεί τον Ηλειακό (2-1) και φέρει ισοπαλία με Θύελλα (0-0) και Δόξα (1-1).  

Ηλειακός-Πανηλειακός

Στα Λεχαινά, ο Ηλειακός, που κυνηγά την Θύελλα στην 2η θέση, περιμένει τον Πανηλειακό και περιθώρια για απώλεια βαθμών δεν έχει. Είναι στο -4 από την Θύελλα και με νίκη θα την πλησιάσει στον πόντο, αλλά έχει να κάνει και αυτός το ρεπό του. Οπότε, θέλει μόνο τρίποντο την Κυριακή. Ο Πανηλειακός έχει 18 βαθμούς, είναι σχετικά άνετος βαθμολογικά την δεδομένη χρονική στιγμή (στο +6 από τα πλέι-άουτ), αλλά έχει δύσκολο πρόγραμμα στο φινάλε (Αστέρα εντός, Ξενοφών εκτός, Σκουροχώρι εντός) αλλά και ρεπό την τελευταία αγωνιστική, οπότε θέλει έναν-δύο βαθμούς ακόμα για να αποφύγει οριστικά τα πλέι-άουτ.

Δόξα Ν.Μ.-Αστέρας

Στη Ν. Μανωλάδα η Δόξα περιμένει την Κυριακή τον Αστέρα στη μάχη της 4ης θέσης. 29 βαθμούς έχει ο Αστέρας, 27 η Δόξα. Βέβαια, επειδή ο 4ος μένει εκτός πλέι-οφ αν έχει διαφορά 10 βαθμών και άνω από τον 1ο  (ο Ξενοφών αυτή τη στιγμή έχει 38 βαθμούς, αλλά δεν έχει κάνει ρεπό), αμφότερες θα παίξουν για τη νίκη. Μεγάλο παιχνίδι στο «Β. Μουρκιώτης», ανάμεσα σε δύο ομάδες που είναι σε πολύ καλή κατάσταση και  αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες.

Ολυμπιακός Σ.-Ν. Φιγαλεία

Στα Σαβάλια ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Ν.Φιγαλεία και θέλει να σπάσει το αρνητικό σερί των επτά σερί ματς χωρίς νίκη (3 ισοπαλίες-4 ήττες) και παράλληλα να κάνει σημαντικό βήμα παραμονής καθώς έχει 12 βαθμούς και είναι στα όρια της ζώνης των πλέι-άουτ (ισοβαθμεί με Σκουροχώρι). Ο Απόλλωνας με 2 ισοπαλίες και 2 ήττες στα τελευταία 4 ματς, έχει δύο βαθμούς λιγότερους από τον Ολυμπιακό και πάει στα Σαβάλια για να μην χάσει, ώστε να συνεχίσει να ελπίζει στην αποφυγή των πλέι-άουτ.

Πήγασος-Σκουροχώρι

Μάχη παραμονής την Δευτέρα και στο γήπεδο Κατσαρού. Ο Πήγασος φιλοξενεί τον Λ. Αστέρα Σκουροχωρίου και για την ομάδα του Πράσινου είναι «τελικός» καθώς είναι ουραγός με 7 βαθμούς και η τελευταία θέση οδηγεί απευθείας στην Β΄ Κατηγορία. Ο Λ. Αστέρας έχει 12 βαθμούς και παλεύει να αποφύγει τα πλέι-άουτ. Ως εκ τούτου θα παίξει και αυτός για τη νίκη στο Κατσαρού.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 18ης αγωνιστικής

Κυριακή 25/2-Ώρα 3.30μ.μ.

Αίας-Ξενοφών: Σιαχάμη, Κόρδας, Καλαμαράς

Ηλειακός-Πανηλειακός: Κοιλιομενιάτης, Ξυδούς, Καραμέρος

Δόξα Ν.Μ.-Αστέρας: Γκατζόπουλος, Ντάβαρης, Μαυραειδοπούλου

Ολυμπιακός Σ.-Ν. Φιγαλεία: Σταυρόπουλος, Τσερφόλιας, Λαμπρόπουλος

Δευτέρα 26/2-Ώρα 3.30μ.μ.

Πήγασος-Σκουροχώρι: Παυλόπουλος, Καραλής, Ντάβαρης.

Ρεπό: Θύελλα

Η βαθμολογία

(Σε 17 αγώνες)

Ξενοφών (27-6) 38

Θύελλα  (42-14) 35

Ηλειακός (34-14) 31

Αστέρας (30-14) 29

——————————

Δόξα Ν.Μ.  (23-17) 27

Πανηλειακός  (20-22)  18

Αίας (11-27) 13

Ολυμπιακός Σ.  (17-30) 12

——————————-

Λ. Αστέρας (13-28)  12

Ν. Φιγαλεία (21-45) 10

—————————

Πήγασος  (12-33)  7


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia