FOLLOW US: facebook twitter

Σε βιομηχανική τομάτα, σταφίδα και πορτοκάλι χυμοποίησης

Ημερομηνία: 27-03-2024 | Συντάκτης:

Μέχρι 1η Απριλίου η καταχώρηση παραδόσεων για λήψη συνδεδεμένων

  • Στόχος να πληρωθούν οι παραγωγοί μέσα σε 10 μέρες από το κλείσιμο της εφαρμογής

Σε λειτουργία μέχρι και τη Δευτέρα 1 Απριλίου βρίσκονται οι ηλεκτρονικές εφαρμογές στις οποίες οι παραγωγοί καλούνται να καταχωρήσουν τις ποσότητες μιας σειράς καλλιεργειών προκειμένου να κριθούν δικαιούχοι για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους 2023.

Εξαίρεση η ειδική βάμβακος, για την οποία οι εν λόγω καταχωρήσεις πρέπει να γίνουν μέχρι τις 29 Μαρτίου. Στόχος των αρμοδίων, μετά το κλείσιμο της εφαρμογής, σε ένα δεκαήμερο να είναι εφικτή η πληρωμή των εν λόγω ενισχύσεων, στην πρώτη πίστωση που δρομολογείται.

Ειδικότερα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, με ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα ενημερώνει ότι είναι ενεργές οι εφαρμογές καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους 2023.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τα προϊόντα που παράγουν οι Ηλείοι παραγωγοί η καταχώρηση θα γίνεται ως την 1η Απριλίου για τις Συνδεδεμένες ενισχύσεις  για την καλλιέργεια βιομηχανικής ντομάτας , για την παράδοση πορτοκαλιών προς χυμοποίηση και για την καλλιέργεια κορινθιακής σταφίδας.

Σε ότι αφορά την Συνδεδεμένη ενίσχυση για την καλλιέργεια σπόρων προς σπορά η  εφαρμογή για τα ΚΕΠΠΥΕΛ είναι ενεργή για καταχωρήσεις έως και την Δευτέρα 1/4/2024 και για τις σποροπαραγωγικές επιχειρήσεις αντίστοιχα από την Τρίτη 26/03/2024 έως και την Τετάρτη 03/04/202.

Το Καθολικό Πάσχα πάει πίσω

τις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ

Κλειστές πρόκειται να παραμείνουν για τέσσερις ημέρες οι τράπεζες, λόγω της γιορτής του Πάσχα των Καθολικών.  Μιλάμε για την υποχρεωτική τραπεζική αργία των τραπεζών για το τετραήμερο από την Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, Μεγάλη Παρασκευή για την Καθολική Εκκλησία, έως την Δευτέρα, 1 Απριλίου 2024, δεύτερη ημέρα του Πάσχα για τους καθολικούς. Το γεγονός αυτό πάει πίσω το 2ο πακέτο αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ που αφορά ζημιές που έγιναν σε ολόκληρη την χώρα το 2023 και δεν θα αφορούν πληρωμές της θεομηνίας DANIEL. Οι πληρωμές ήταν προγραμματισμένες για την επόμενη εβδομάδα αλλά τελικά αναμένεται να γίνουν την Τρίτη, 2 Απριλίου 2024.

Όπως και στο 1ο πακέτο θα γίνει μια πληρωμή και στο 100% της αξίας των πορισμάτων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος