FOLLOW US: facebook twitter

Σε συνθήκες καύσωνα και… μοναξιάς!

Ημερομηνία: 10-06-2024 | Συντάκτης:
Σε πολλά εκλογικά τμήματα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ήταν μόνοι τους με τους γραμματείς

-Χωρίς μέλη εφορευτικών επιτροπών και με ζέστη έκαναν εκλογές οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στην Ηλεία

Γράφει η Μαρία Καραμπάτση


Με περιορισμένο ή ανύπαρκτο αριθμό μελών στις εφορευτικές επιτροπές, διενεργήθηκαν χθες οι εκλογές στα εκλογικά τμήματα της Ηλείας.

Τακτικά και αναπληρωματικά μέλη επέλεξαν την… αποχή και άφησαν στη μοναξιά τους, τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους γραμματείς να φέρουν σε πέρας την εκλογική διαδικασία.

Όπου εμφανίστηκε και ένα μέλος εφορευτικής επιτροπής, οι δικαστικοί αντιπρόσωπο αισθάνθηκαν τυχεροί για την παρουσία και τη βοήθεια και δεν προβληματίστηκαν ιδιαίτερα αφού η κάλπη χθες ήταν μία και η συμμετοχή των εκλογέων δεν ήταν μεγάλη.

Όπου υπήρχε έστω και ένα μέλος εφορευτικής επιτροπής, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι αισθάνονταν τυχεροί

Ως μεγαλύτερο πρόβλημα που είχαν αντιμετωπίσουν ήταν οι υψηλές θερμοκρασίες και η ζέστη που επικρατούσε σε αρκετά εκλογικά τμήματα, αφού πολλά σχολεία δεν διαθέτουν κλιματιστικό ούτε για δείγμα στις σχολικές αίθουσες και φυσικά δεν υπήρχαν ούτε ανεμιστήρες.

Στις περιπτώσεις δε, που επιχειρούσαν να ανοίξουν τα παράθυρα για να φυσήξει αεράκι, είχαν να αντιμετωπίσουν τα ψηφοδέλτια που ‘πετούσαν’ στον αέρα, οπότε εγκαταλείφθηκε και αυτή η λύση και… αντιμετώπισαν με ψυχραιμία τη ζέστη.

Πάντως, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ήταν χαμογελαστοί και έφεραν σε πέρας με επαγγελματισμό το καθήκον τους!

Όλγα Λάμπρη (181 εκλογικό τμήμα)

«Από τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών ήρθε μόνο ένα αναπληρωματικό μέλος, αλλά η ροή είναι κανονική και η διαδικασία κυλά ομαλά. Βέβαια, υπάρχει ζέστη και θα προτιμούσαμε και εμείς να ήμασταν παραλία, προέχει όμως το καθήκον».

Αναστασία Αντωνοπούλου (182 εκλογικό τμήμα)

«Δεν έχουμε κανένα μέλος εφορευτικής επιτροπής, αλλά αυτό είναι σύνηθες, οπότε έχουμε συνηθίσει και εμείς. Έχουμε περάσει και πιο δύσκολες εκλογικές διαδικασίες, και με δύο κάλπες, οπότε θα ανταποκριθούμε και σε αυτές τις εκλογές».

Παναγιώτης Τζουανόπουλος  (170 εκλογικό τμήμα)

«Εμφανίστηκε ένα μέλος εφορευτικής και το απόγευμα περιμένουμε άλλο ένα, οπότε θα είμαστε μια χαρά. Με τη ζέστη είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα, δεν μπορούμε να ανοίξουμε και παράθυρα γιατί ‘φεύγουν’ τα ψηφοδέλτια, αλλά θα τα καταφέρουμε».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia