FOLLOW US: facebook twitter

Σε πρώτο πλάνο η Πολιτική Προστασία

Ημερομηνία: 15-01-2024 | Συντάκτης:

-Σε έκτακτη ανάγκη για έναν μήνα ο δήμος Πύργου, συγκροτήθηκε το νέο ΤΕΣΟΠΠ

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε για έναν μήνα ο δήμος Πύργου για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (θυελλώδεις άνεμοι) που εκδηλώθηκαν ανήμερα των Θεοφανείων. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έκανα δεκτό το αίτημα της δημοτικής αρχής, καθώς με απόφαση του Ηλείου γενικού γραμματέα Βασίλη Παπαγεωργίου υπεγράφη προ ημερών η σχετική απόφαση. Η κήρυξη ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων, δηλαδή έως και τις 6 Φεβρουαρίου του 2024. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, την περασμένη Παρασκευή ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής συγκρότησε το νέο Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) του Δήμου. Πρόεδρος θα είναι ο ίδιος, ενώ σε περίπτωση απουσίας ή νόμιμου, θα τον αναπληρώνει ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας,Λάκης Αθανασόπουλος.

Τα υπόλοιπα μέλη είναι οι εξής:

Αγγελική Διονυσοπούλου (Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας), Βασίλειος Σολδάτος (Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ηλείας), Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος (Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου), Ιωάννα Δημοπούλου (Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου), Κωνσταντίνος Χαραλάμπους (Λιμενάρχης –Πλωτάρχης Κατάκολου), Σπυρίδων Πολίτης (Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας ), Ματθαίος Κανουπάκης (Ανώτερος Διοικητής Φρουράς ΚΕΑΤ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ), Κωνσταντίνος Βαρουχακης (Εκπρόσωπος του Ε.Κ.Α.Β..), Παναγιώτης Λάττας (Προϊστάμενος Δασαρχείου ), Σοφοκλής Πήττας (Προϊστάμενος Διεύθυνσης της Δημοτικής Αστυνομίας), Αικατερίνη Μπόγλου (Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Πύργου).

Το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. κατευθύνει, σε τοπικό επίπεδο, το έργο της πολιτικής προστασίας για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης όλου του κύκλου διαχείρισης καταστροφών, σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ειδοποίησης πολιτών, συνάπτει με άλλα τοπικά όργανα μνημόνια συνεργασίας για αμοιβαία συνδρομή, σε ανθρώπινο δυναμικό, υλικά και μέσα πολιτικής προστασίας.

Με απόφαση του Δημάρχου μπορούν να καλούνται στις συνεδριάσεις του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π., στελέχη όλων των κυβερνητικών, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, εταιρειών κοινής ωφέλειας, παραχώρησης έργων υποδομής, εποπτευόμενων φορέων του Δημοσίου, ή στελέχη λοιπών φορέων της χωρικής του αρμοδιότητας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia