FOLLOW US: facebook twitter

Σε Κόροιβο, Ρουπάκι και Αγία Μαύρα ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλος για το έργο συντήρησης του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου

Ημερομηνία: 09-11-2022 | Συντάκτης:

   Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το έργο συντήρησης και άρσης επικινδυνότητας του επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, τις εργασίες στο οποίο παρακολούθησε από κοντά ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.

   Οι εργασίες σήμερα, Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022,πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Αγίας Μαύρας και συνεχίζονται με τμηματικές παρεμβάσεις, σε μήκος 4 χλμ. από Ρουπάκι προς Αμαλιάδα, ενώ με την ολοκλήρωση αυτού, οι εργασίες – σύμφωνα με τον προγραμματισμό και καιρού επιτρέποντος – θα συνεχιστούν από την διασταύρωση Αμαλιάδας – Ρουπακίου προς Σώστη και ακολούθως από το Αυγείο προς Χάβαρι.

   Ο κ. Γιαννόπουλος, επισκέφθηκε τις παραπάνω περιοχές και συνομίλησε με τον επιβλέποντα μηχανικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε Ηλείας Γιάννη Χριστοδουλόπουλο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, για την πορεία των εργασιών και το πρόγραμμα παρεμβάσεων που ακολουθεί. Ο ίδιος, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου, δεδομένου ότι περιλαμβάνει πολύ σημαντικές παρεμβάσεις άρσης της επικινδυνότητας σε 38 βασικούς οδικούς άξονες, και στους επτά δήμους της Ηλείας. Στο πλαίσιο αυτού του έργου – εξηγεί ο κ. Γιαννόπουλος –  συντηρούνται τμήματα που δεν είχαν συμπεριληφθεί σε προηγούμενες εργολαβίες συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου, ενώ από το ίδιο έργο προβλέπεται και η αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, που μπορούν να προκύψουν μετά από εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων, κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

   Το πρόγραμμα συντήρησης θα συνεχιστεί μέχρι τη στιγμή που θα το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, και το έργο θα επανεκκινήσει  από τη νέα χρονιά, με τη βελτίωσή τους και πάλι (αρχές Άνοιξης).

Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα

   Στο προηγούμενο διάστημα, στο βόρειο τμήμα της Ηλείας (κάμπο) ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης, με τμηματικές παρεμβάσεις, στους οδικούς άξονες α) Παλαιά Μανωλάδα προς Κουνουπέλι, β)Ψάρι – Νησί – Αγία Μαρίνα – Δάφνη και γ)Γαστούνη – Κόροιβος – Ρουπάκι – Ήλιδα – Άγιος Δημήτριος – Κέντρο – Φράγμα Πηνειού. Νωρίτερα τον Οκτώβριο, μεταξύ άλλων, είχαν εκτελεστεί αντίστοιχες εργασίες στο νότιο τμήμα της Ηλείας και ειδικότερα στους οδικούς άξονες α)Θολό – Φιγαλεία – Πετράλωνα – Περιβόλια, β)Ζαχάρω – Αρήνη – Πλατιάνα (και από Μάκιστο – Πλατιάνα).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος