FOLLOW US: facebook twitter

Σχολή Χορού Νατάσα Ζουμή Αγγελακοπούλου: «Σας περιμένουμε για να βιώσουμε μαζί νέες χορευτικές εμπειρίες»

Ημερομηνία: 20-09-2022 | Συντάκτης:

Μια καινούρια χορευτική σεζόν ξεκινά, γεμάτη εμπειρίες και συναντήσεις από την προηγούμενη. Η σχολή μας και οι μαθήτριες της βίωσαν τον χορό με μοναδικές ευκαιρίες εντός και εκτός της αίθουσας. Είχαμε την τιμή να προσκληθούμε σε ποικίλα προτζεκτ που δημιουργήθηκαν και πραγματοποιήθηκαν μέσα στη χρονιά.

Στο 1ο Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς, σε διοργάνωση του Δήμου Πύργου και της ΚΟΙΝΣΕΠ Ανιγριάδες Νύμφες, βιντεοσκοπημένες χορογραφίες των μαθητριών της σχολής παρουσιάστηκαν σε προβολή, πίσω από την ορχήστρα της ΕΡΤ που ερμήνευε το έργο του Γ. Βούκανου «Το Ταξίδι του Αλφειού». Καταξιωμένοι ερμηνευτές (Λ. Κακούρης, Β. Μίχας, Χ. Ρώμα, η σοπράνο Α. Αθανασοπούλου και ο τενόρος Γ. Χριστόπουλος) πλαισίωναν το συνολικό έργο, ενώ κατά την έναρξη προβλήθηκε το βίντεο “Arethousa: Nymph of Springs” σε χορογραφία Ν. Ζουμή και εκτέλεση Κ. Αγγελακοπούλου.

Στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Το Ταξίδι το Αλφειού» της Έφης Παναγοπούλου, οι χορεύτριες της σχολής, όλων των ηλικιών, ζωντάνεψαν με χορογραφίες το μύθο του Αλφειού και της Αρέθουσας σε μουσική του Γ. Βούκανου και με την υπέροχη αφήγηση της Ε. Αργυροπούλου στο Πάρκο Ξυστρή.

Μέσα στη χρονιά, οι μαθήτριες παρακολούθησαν κύκλους σεμιναρίων πάνω στην κίνηση και τη δημιουργική της χρήση από τους διεθνούς βεληνεκούς χορογράφους Γιόνε Σεν ΜάρτινΙωάννη Μανταφούνη και Τατιάνα Λοβέρδου, υπό τη γενική εποπτεία διδασκαλίας του Γιάννη Αντωνίου. Στο Πολύκεντρο του Δήμου Ήλιδας, οι μαθήτριες παρακολούθησαν παράσταση από επαγγελματίες χορευτές, κατόπιν πρόσκλησης από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας Β. Καψή και τη βοήθεια του Δήμου Ήλιδας και του Πολιτιστικού Τομέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Τον Ιούλιο, συμμετείχαμε στο Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας σε χορογραφία του Γιάννη Αντωνίου με το έργο Shift, πλάι σε επαγγελματίες χορευτές και παρουσία κοινού από όλο το νομό στην παράσταση “SomaAsSound”.

Σας περιμένουμε τη νέα χρονιά με φρέσκιες ιδέες, για να βιώσουμε μαζί νέες χορευτικές εμπειρίες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος