FOLLOW US: facebook twitter

Βάλε στη ζωή σου χορό και κίνηση κι έλα στη «Χοροκίνηση»!

Ημερομηνία: 20-09-2022 | Συντάκτης:

Εσείς χορεύετε;

Μια απόφαση αρκεί για να ομορφύνει η καθημερινότητά σου.
Έχεις να επωφεληθείς πολλά από ένα χόμπι, όπως η γυμναστική κι ο χορός. Ιδιαίτερα σήμερα που οι απαιτήσεις της καθημερινότητας όλων μας δημιουργούν έντονο στρες, τέτοια χόμπι που μειώνουν τα επίπεδα του άγχους κι ενισχύουν τον οργανισμό είναι περισσότερο χρήσιμα από ποτέ.


Για τους ενήλικες, η γυμναστική και ο χορός αποτελούν έναν από τους τρόπους διαφυγής από τα καθημερινά προβλήματα, λειτουργούν αγχολυτικά, τονώνουν την αυτοπεποίθηση, ενισχύουν το ανοσοποιητικό, δυναμώνουν το σώμα και ισορροπούν την ψυχή. Ενώ παράλληλα μας βοηθούν να κοινωνικοποιηθούμε, να γίνουμε μέλη μιας όμορφης παρέας και να βρούμε τρόπους να εκφραζόμαστε και να διασκεδάζουμε.
Για τα παιδιά η ενασχόλησή τους με τέτοια χόμπι είναι σημαντική, όχι μόνο για τη σωματική και διανοητική τους ανάπτυξη αλλά και για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.

Μέσο της γυμναστικής και του χορού τα παιδιά δυναμώνουν, αποκτούν δεξιότητες όπως ισορροπία, ευλυγισία και νευρομυική συναρμογή, έχουν σωστή στάση σώματος (πράγμα πολύ σημαντικό αφού οι απαιτήσεις της καθημερινότητάς τους τα θέλουν αρκετές ώρες καθισμένα σ’ ένα θρανίο) και μαθαίνουν ν΄ αγαπούν τη σωματική άσκηση. Αντιλαμβάνονται καλύτερα το σώμα τους, νιώθουν και κατανοούν το ρυθμό κι εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσο της κίνησης. Επιπλέον βελτιώνουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή τους και ενισχύουν την κοινωνικότητά τους. Χαλαρώνουν μέσω της μουσικής. Μαθαίνουν να πειθαρχούν και να συγκεντρώνονται σ ένα στόχο, αυξάνεται η αντίληψή τους και βελτιώνεται η μνήμη τους και αποβάλλουν το άγχος της καθημερινότητάς τους, ενώ παράλληλα διασκεδάζουν!


Η σχολή χορού «Χοροκίνηση» λειτουργεί από το 2007 στην πόλη του Πύργου και σκοπό έχει να βοηθήσει τους μαθητές της να διδαχθούν, να εξελιχθούν, να εκφραστούν και να πετύχουν κάθε τους στόχο. Κάθε χρόνο οργανώνουμε σεμινάρια, παραστάσεις, εκδρομές, εξετάσεις (αναγνωρισμένο εξεταστικό κέντρο στο flamenco), γλέντια και πάρτι στα οποία συμμετέχουν όλοι μας οι μαθητές.


Tο φετινό μας ανανεωμένο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει: Flamenco, Latin, Aerial silks, Hatha Yoga, Pilates, Tango Argentino, Break Dance, Zumba, Μουσικοκινητική αγωγή και παραδοσιακούς χορούς. Με τμήματα παιδικά και ενηλίκων, πρωινά και απογευματινά.


Σας περιμένουμε να γίνουμε μια μεγάλη όμορφη παρέα!


Ελάτε να γνωριστούμε χορεύοντας!


Χοροκίνηση, Ξάνθου 2, Πύργος
Τηλ.: Πόπη Παναγοπούλου 2621 033507


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος