FOLLOW US: facebook twitter

Ρολά κατέβασε όλη η αγορά και στο Βαρθολομιό – «Όχι στο ιδιότυπο lockdown»

Ημερομηνία: 17-11-2021 | Συντάκτης:

Ρολά κατέβασε όλη η αγορά και στο Βαρθολομιό με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης


Ρολά κατέβασε χθες και η αγορά του Βαρθολομιού, καθώς ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης συμμετείχε στην χθεσινή 24ωρη απεργία κατά των νέων μέτρων , επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του ότι αυτή είναι μια ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στην αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης που στην ουσία θέτει τις επιχειρήσεις σε ένα ιδιότυπο lockdown. Αναλυτικότερα το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Βαρθολομιού αναφέρει τα εξής:

“Η Ελληνική κοινωνία, βρίσκεται για ακόμα μία φορά αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα της φονικής πανδημίας COVID19. Το δημόσιο σύστημα υγείας αλλά και η οικονομία βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού! Η κυβέρνηση έχοντας αποτύχει παταγωδώς στο πρόγραμμα εμβολιασμού, έχοντας αφήσει το ΕΣΥ αδύναμο και ανοργάνωτο συνεχίζει τη λανθασμένη της πολιτική φέρνοντας προς εφαρμογή μέτρα διχαστικά, αλλοπρόσαλλα και ανεφάρμοστα που αντί να λύνουν τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε προξενεί ακόμα περισσότερα. Τα μέτρα που ελήφθησαν για το λιανεμπόριο είναι πρωτοφανή και πέραν κάθε λογικής εξήγησης και οδηγούν τις επιχειρήσεις σε σίγουρο λουκέτο!!! Οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου και της εστίασης, έχοντας πληγεί ανεπανόρθωτα από τις επιπτώσεις της πανδημίας, τη στιγμή που προσπαθούν να ορθοποδήσουν δέχονται το τελειωτικό χτύπημα από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι αδύνατον τη στιγμή που όλο αυτό τον καιρό η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών τηρούσαν κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα να αντιμετωπίζονται ως μοχλός πίεσης των τιμωρητικών μέτρων κατά των ανεμβολίαστων που λαμβάνει η Κυβέρνηση.

Δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται μέτρα με τα οποία οι επιχειρήσεις από χώροι εμπορικών συναλλαγών να μετατρέπονται σε χώρους ελέγχου και ταυτοπροσωπίας σαν να έχουν οι εργαζόμενοι ρόλο αστυνομικού!! Είναι παράλογο να ζητείται αρνητικό τεστ COVID19 ή πιστοποιητικό εμβολιασμού σε κάποιον που θέλει να αγοράσει ένα αγαθό από ένα κατάστημα, στο οποίο θα εισέλθει τηρώντας τα μέτρα που η ίδια η Κυβέρνηση μας έχει υποδείξει τη στιγμή που στα ΜΜΜ των μεγάλων πόλεων δεν τηρείται πολλές φορές ούτε το μέτρο της χρήσης μάσκας!! Σε συνδυασμό με τη νέα καλπάζουσα ακρίβεια που μειώνει το εισόδημα των καταναλωτών καθώς και την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους η κατάσταση για τον μικρομεσαίο επιχειρηματία γίνεται αφόρητη!! Η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει μέτρα σοβαρά και αποτελεσματικά χρησιμοποιώντας και παραθέτοντας επιστημονικά δεδομένα και όχι μέτρα τιμωρητικά. Η Κυβέρνηση οφείλει εδώ και τώρα να στηρίξει τις επιχειρήσεις που αποτελούν τον κορμό της Ελληνικής οικονομίας και όχι να τις οδηγεί στην απόγνωση και το κλείσιμο. Στις δύσκολες στιγμές απαιτείται ομοψυχία και όχι διχασμός! Ο Εμπορικός Σύλλογος Βαρθολομιού σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αγανάκτησης απέναντι σε αυτή την αντικοινωνική πολιτική συμμετέχει στο 24ωρο κλείσιμο των επιχειρήσεων τους ως ένδειξη αντίστασης έναντι του Κυβερνητικού παραλογισμού. Όχι στο ιδιότυπο lockdown!! Όχι στην ταφόπλακα σε λιανεμπόριο και εστίαση!! Θα μας βρείτε μπροστά σας όλους εμάς που αγωνιζόμαστε για την επιβίωσή μας!!!»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος