FOLLOW US: facebook twitter

“Χάρισμα Διός” το ελαιόλαδο από την Ιερά Άλτη!

Ημερομηνία: 17-11-2021 | Συντάκτης:
Φωτογραφία από kathimerini.gr
Το ελαιόλαδο made in Αρχαία Ολυμπία στα πωλητήρια του ΤΑΠΑ “αδειάζει” την ιδέα του Κ. Μητσοτάκη και επιβεβαιώνει την “Πρωινή”


Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Η απόδειξη ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματικά δεν είχε ενημερωθεί όπως γράφαμε την Δευτέρα, για το αν συλλέγεται ο ελαιόκαρπος από τα ελαιόδεντρα της Αρχαίας Ολυμπίας, όταν κατά την διάρκεια της εδώ επίσκεψής τους έριξε στο τραπέζι την «ιδέα” να μαζεύουμε το λάδι και να το πουλάμε ως “ελαιόλαδο Αρχαίας Ολυμπίας συνδέοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά με τον πρωτογενή τομέα”, βρίσκεται στα πωλητήρια του ΤΑΠΑ! Στο άρθρο μας “Να μπορούσα στα σύννεφα να ‘ χα εγώ βενζινάδικο”, γράφαμε ότι σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, το ελαιόλαδο από την Ιερά Άλτη μαζεύτηκε πέρυσι, συσκευάστηκε και ήδη πωλείται στο πωλητήριο του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας και βεβαίως επιβεβαιωθήκαμε! Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σε σχετικό ρεπορτάζ που έκαναν στο πωλητήριο της Αρχαίας Ολυμπίας, αρχικά είδαν την νέα οπτική ταυτότητα του ΟΔΑΠ που φέρει τον τίτλο «Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά» (Hellenic Heritage) σε γαλανόλευκα χρώματα, η οποία συνοδεύει τις συσκευασίες και τα νέα προϊόντα που μπήκαν στα ράφια του πωλητηρίου και αναφέρεται:

«Η έκπληξη όμως ήταν το ελαιόλαδο της Αρχαίας Ολυμπίας που µπήκε σε µπουκάλι. Όπως διαβάσαμε στην ετικέτα του, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Χάρισμα ∆ιός» προέρχεται από τα ελαιόδεντρα της Ιεράς Άλτεως και, όπως µάθαµε, η εµφιάλωσή του έγινε στο πλαίσιο χορηγίας από την τοπική εταιρεία Mediterre Eurofood στον Πύργο . Πάνω στις νέες συσκευασίες υπάρχει και η ιστοσελίδα του e-shop του Ο∆ΑΠ, hhstore.gr, που θα ενεργοποιηθεί µέχρι τα Χριστούγεννα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.»

 

Το γεγονός σχολίασε στα social media και ο αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, o ο οποίος έσπευσε όπως αναφέρει να αγοράσει μια φιάλη μήπως κάποτε αποκτήσει συλλεκτική αξία λόγω της μεγάλης κουβέντας που έγινε τις προηγούμενες ημέρες και η οποία όπως επισημαίνει “κοστίζει 14 ευρώ τα 250ml!”

Οπότε ούτε να πλουτίσουμε μπορούμε ως νομός από το ελαιόλαδο της Ιεράς Άλτεως, ούτε να λύσουμε με την τυποποιήσή του το πρόβλημα των πυρόπληκτων! Δεν ήξερε, δεν ρώταγε όμως ο Πρωθυπουργός πριν … κομίσει γλαύκας εις Αθήνας και γίνει viral σε όλη την Ελλάδα για την “πρωτοτυπία” της ιδέας;

Φωτογραφίες Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος