FOLLOW US: facebook twitter

Ρένα Δούρου: “Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ έχει ήδη σχεδιάσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την Ηλεία”

Ημερομηνία: 13-02-2023 | Συντάκτης:

Η Ρένα Δούρου μιλά αποκλειστικά στην Πρωινή με αφορμή την σημερινή της παρουσία στην πολιτική συγκέντρωση της Ο.Μ Πηνειού στη Γαστούνη

  • Στόχος μας απο την πρώτη μέρα της κυβερνητικής μας θητείας, η αναστροφή των αρνητικών επιπτώσεων και της οικονομικής καταστροφής που προκάλεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στη Ηλεία

– Είναι πατριωτικό καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου, ο σχηματισμός από τις πρώτες κάλπες, τις κάλπες της απλής αναλογικής, προοδευτικής κυβέρνησης

  • Με το πρώτο πολυνομοσχέδιο που θα έλθει στη Βουλή μετά τις εκλογές, όπως έχει δεσμευθεί ο Αλέξης Τσίπρας, η ασυδοσία των funds θα λάβει τέλος και κάθε πολίτης θα αισθάνεται ξανά ασφαλής.

Συνέντευξη στην Ελένη Παπαδοπούλου

Η Τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ , υποψήφια στον δυτικό τομέα της Β΄ Αθήνας Ρένα Δούρου, έχοντας διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής, δεν είναι στη Βουλή.

Εντυπωσίασε καταφέρνοντας να εκλεγεί δεύτερη στην ΚΕ έχοντας να αναμετρηθεί για την πρωτιά με την Εφη Αχτσιόγλου. Έμπειρη πολιτικός, είχε εκλεγεί Βουλευτής Β΄ Αθηνών στις εκλογές του 2012 με τον ΣΥΡΙΖΑ και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014 για μια 5ετία ηγήθηκε τηςΠεριφέρειας Αττικής. Σήμερα παλεύει σκληρά όχι απλώς για να εκλεγεί, αλλά για να επικοινωνήσει τις προγραμματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ με στόχο την διακυβέρνηση της χώρας από τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Σήμερα, Δευτέρα στις 6.30 το απόγευμα θα παρευρεθεί ως κεντρική ομιλήτρια στην ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ο.Π Πηνειού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο της Γαστούνης.

Η κ. Ρένα Δούρου με αφορμή την σημερινή της παρουσία στην Ηλεία, παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα εφ’ όλης της ύλης αποκλειστική συνέντευξη στην Πρωινή, όπου μίλησε για όλους και για όλα χωρίς… φόβο κα πάθος. Για τις προσδοκίες των πολιτών από το ΣΥΡΙΖΑ, για τους δυνητικούς συμμάχους των εθνικών εκλογών, αλλά και χωρίς περιστροφές για την τραγωδία στο Μάτι και την Μάνδρα τονίζοντας ότι στοχοποιήθηκε από την ΝΔ που ήταν τότε αξιωματική αντιπολίτευση “ που δεν δίστασε να εργαλειοποιήσει εθνικές τραγωδίες, να χρησιμοποιήσει το πένθος των ανθρώπων για ανέβει στην εξουσία” όπως χαρακτηριστκά ανέφερε.

Τέλος αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη της Ηλείας επισημαίνοντας οτι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη μέρα της νέας κυβερνητικής του θητείας έχει σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναστροφής των αρνητικών επιπτώσεων και της οικονομικής καταστροφής που προκάλεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στη Ηλεία.

To 2023 σηματοδοτεί μια χρονιά διπλών εκλογών – εθνικών και αυτοδιοικητικών – που θα κρίνουν το μέλλον των τοπικών κοινωνιών και του τόπου. Σε τι διαφέρει ο αγώνας για την Αυτοδιοίκηση από αυτόν της κεντρικής πολιτικής σκηνής ο οποίος φαίνεται πλέον να σας απορροφά 100%;

Στην ουσία οι δύο αγώνες συνδέονται μεταξύ τους. Γιατί η ανάδειξη μιας δημοκρατικής προοδευτικής κυβέρνησης συνδέεται άμεσα με ένα νέο, προοδευτικό χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εξηγούμαι. Η υπόθεση της παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου δεν μπορεί να επιτευχθεί από μια αθηνοκεντρική εξουσία. Επιβάλλεται η συμβολή των Δήμων και των Περιφερειών στην υλοποίηση των πολιτικών της κυβέρνησης. Μόνο έτσι μπορεί να γίνει πράξη το εναλλακτικό σχέδιο για να μπει η χώρα στη νέα τροχιά της βιώσιμης ανάπτυξης, με ασφάλεια και δικαιοσύνη.

Τι σημαίνει για εσάς ο ΣΥΡΙΖΑ και τι πρέπει να προσδοκά ο κόσμος από τις αρχές και το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που παρουσιάζει;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε αντίθεση με τα κόμματα των επαγγελματιών της εξουσίας είναι τα μέλη του, οι πολίτες, όλοι, όλες, όλα είναι στο στόχαστρο των ανελέητων πολιτικών Μητσοτάκη. Των πολιτικών κατά της εργασίας, θυμηθείτε την κατάργηση του 8ωρου, την καθιέρωση της απλήρωτης εργασίας. Κατά του ΕΣΥ υπέρ των ιδιωτικών δομών υγείας. Κατά της δημόσιας παιδείας, που η υπουργός απαξιώνει με κάθε τρόπο υπέρ των κολλεργιαρχών. Κατά των μικρομεσαίων επιχειρηματιών που τους βλέπει ως “ζόμπι” και όχι ως τη ραχοκοκκαλιά της οικονομίας μας. Κατά των νέων, που τους περιφρονεί. Κατά των συνταξιούχων που τους κοροϊδεύει. Κατά του πολιτισμού και των ανθρώπων του.

Οι προγραμματικές προτάσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εδώ και πολύ καιρό έχει θέσει προς συζήτηση στην κοινωνία, στοχεύουν σε μια κοινωνία ασφάλειας και δικαιοσύνης. Με μέτρα κατά της ακρίβειας με μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, μέτρα στήριξης της εργασίας, του ΕΣΥ, της δημόσιας παιδείας προστασίας της στέγης, μέτρα στήριξης των εργαζόμενων μητέρων, μέτρα δικαιοσύνης για τους συνταξιούχους, κ.α.. Πρόκειται για συνολική πρόταση αλλαγής και ελπίδας.

Η Ηλεία είναι ένας πολύ πληγωμένος νομός από τις πολιτικές των τελευταίων χρόνων και έχει ανάγκη από ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης. Πως θα το στηρίξετε στην πράξη;

Το πρόβλημα της Ηλείας είναι πολυεπίπεδο και περίπλοκο. Απαιτεί ταυτόχρονα κοινωνική περιβαλλοντική και παραγωγική ανασυγκρότηση. Ο νομός κατά τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη γνώρισε μια πρωτοφανή απαξίωση. Υφιστάμενες σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καταργήθηκαν, νεοσύστατες σχολές όπως η Γεωπονική και τα ΤΕΦΑΑ, είτε μεταφέρθηκαν αλλού είτε το 2020 δεν μπήκαν καν στο μηχανογραφικό με αποτέλεσμα χιλιάδες φοιτητές να αποχωρήσουν από το νομό. Επίσης το κεντρικό αναπτυξιακό εργαλείο, ο αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου, ενώ με το σχεδιασμό ΣΥΡΙΖΑ θα είχε παραδοθεί το 2023, χωρίς διόδια, τώρα, κατά τη νεοφιλελεύθερη πρακτική, θα είναι έτοιμος το 2026, 2027, με πανάκριβα διόδια.

Η αγροτική παραγωγή διαλύθηκε λόγω της εκτίναξης του παραγωγικού κόστους και της μαζικής φυγής των εργατών γης εξαιτίας της εμμονής Μητσοτάκη να μη δίνει προσωρινά ταξιδιωτικά έγγραφα σε νόμιμους και ασφαλισμένους αλλοδαπούς εργάτες , κάτι που έκαναν η Ιταλία και η Ισπανία, και πήραν πάνω από το 50% του πληθυσμούς τους. Το αποτέλεσμα είναι, κρίσιμες καλλιέργειες όπως η φράουλα, η πατάτα, η κορινθιακή σταφίδα και οι δενδροκαλλιέργειες να βρίσκονται σε απόλυτο αδιέξοδο.

Τέλος, η ολοσχερής κατάρρευση του υγειονομικού συστήματος να έχει φέρει σε αδιέξοδο το σύνολο του πληθυσμού καθώς η πολιτική της κυβέρνησης έχει οδηγήσει στην πλήρη έλλειψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την κατάρρευση του αρδευτικού συστήματος και την πλήρη αδρανοποίηση δρομολογημένων υποδομών προστασίας του περιβάλλοντος και της θάλασσας από τα λιπάσματα παντός είδους, δημιουργούν ένα τοπίο επικίνδυνο για την δημόσια υγεία και την αειφόρο ανάπτυξη. Η Αρχαία Ολυμπία και η Αρχαία Ήλιδα έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως και ακολουθούν μια πορεία παρακμής που συμπιέζει προς τα κάτω το εισόδημα από την τουριστική βιομηχανία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη μέρα της νέας κυβερνητικής του θητείας έχει σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναστροφής των αρνητικών επιπτώσεων και της οικονομικής καταστροφής που προκάλεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στη Ηλεία με τη προώθηση νέων συνεταιριστικών παραγωγικών μοντέλων και την άμεση οικονομική στήριξη του αγροτικού κόσμου και των τουριστικών επενδύσεων μέσα από την ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Φυσικά θέλω να στείλω ένα μήνυμα αισιοδοξίας στους χιλιάδες πολίτες της Ηλείας που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους την επαγγελματική τους στέγη και τα χωράφια τους γιατί με το πρώτο πολυνομοσχέδιο που θα έλθει στη Βουλή μετά τις εκλογές, όπως έχει δεσμευθεί ο Αλέξης Τσίπρας, η ασυδοσία των funds θα λάβει τέλος και κάθε πολίτης θα αισθάνεται ξανά ασφαλής καθώς θα επικρατήσει παντού δικαιοσύνη.

“ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ παντού” και συμμαχίες

Το moto του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ “Δικαιοσύνη παντού” πως το αντιλαμβάνεστε εσείς;

Ως ευθύνη και υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες μας που εδώ και τέσσερα χρόνια υφίστανται τη χειρότερη και πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο. Που υφίστανται την κατάλυση της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, την αισχροκέρδεια, τη διαφθορά, όλα με την υπογραφή Μητσοτάκη. Το αντιλαμβάνομαι τέλος ως στόχο ενός κοινού, συλλογικού αγώνα για να βγούμε στο ξέφωτο. Για να έχουν μέλλον τα παιδιά μας. Χωρίς το φως της δικαιοσύνης, ο τόπος θα μείνει στο σκοτάδι του σημερινού καθεστώτος Μητσοτάκη. Αυτό το φως θα το φέρουμε μαζί ξανά στον τόπο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θέλει να σχηματίσει προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας. Ποια κόμματα θεωρείτε δυνητικούς συμμάχους;

Είναι πατριωτικό καθήκον όλων των δημοκρατών και των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου, ο σχηματισμός από τις πρώτες κάλπες, τις κάλπες της απλής αναλογικής, προοδευτικής κυβέρνησης. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει με σαφήνεια δεσμευτεί σε αυτό. Όλα τα δημοκρατικά κόμματα θα πρέπει να κάνουν το ίδιο όχι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά στους πολίτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έμπαινε σε συζήτηση συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία εάν προέκυπταν λόγοι εθνικής συνεννόησης και υπό ποιους όρους;

Το συμφέρον του τόπου σήμερα είναι η απομάκρυνση, με την ψήφο των πολιτών, της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη από την εξουσία. Κάθε μέρα που παραμένει γαντζωμένος στην πρωθυπουργική καρέκλα ο κ. Μητσοτάκης, η πατρίδα μας χάνει, οι πολίτες υποφέρουν.

Ποιο θεωρείται ότι είναι το πιο μελανό σημείο της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των πολιτικών που ασκεί η ΝΔ;

Η υπόθεση των παρακολουθήσεων των επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων συνιστά την ύψιστη προσβολή στο Σύνταγμα. Την κατάλυση του κράτους δικαίου. Είναι το αποκορύφωμα των καταστροφικών πολιτικών Μητσοτάκη. Από τη διάλυση του ΕΣΥ ως την απαξίωση της εργασίας, την ασύδοτη ακρίβεια, την αισχροκέρδεια. Τη γενικευμένη διαφθορά. Τη φτωχοποίηση όλο και περισσότερων συμπολιτών μας. Τα πλήγματα κατά των μικρομεσαίων επιχειρηματιών που χαρακτηρίζονται από την κυβέρνηση ως “μπαταχτσήδες”. Όλα με την υπογραφή Μητσοτάκη.

Μέσα στο ’22 κυκλοφόρησε το βιβλίο σας η «Κλιματική Κρίση: Κρίση Ανισότητας» από τις εκδόσεις Ταξιδευτής. Ποιες είναι οι προτάσεις για την «αλλαγή πλεύσης» σχετικά με την κλιματική/οικοκλιματική κρίση;

Ο στόχος αυτής της συλλογής των κειμένων μου κάθε Κυριακή στην Αυγή, σε ένα βιβλίο, είναι αυτό να γίνει εργαλείο. Να το πάρουν στα χέρια τους οι νέοι, οι νέες, όλοι όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν και να κινητοποιηθούν. Γιατί η υπόθεση της κλιματικής κρίσης είναι υπόθεση κινητοποίησης από τα κάτω. Το βλέπουμε σε όλο τον κόσμο. Οι πολίτες, οι οργανώσεις, είναι που δίνουν τον τόνο, καταθέτουν προτάσεις, διεκδικούν. Με στόχο την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και την κλιματική Δικαιοσύνη.

Χωρίς κλιματική Δικαιοσύνη η πράσινη μετάβαση σε μια εποχή χωρίς ορυκτά καύσιμα, θα είναι υπόθεση των λίγων και των ισχυρών, του greenwashing επιχειρήσεων και πολιτικών. Ό,τι ακριβώς κάνει δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης όταν πχ διαφήμιζε στην Αστυπάλαια τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα συγκεκριμένης αυτοκινητοβιομηχανίας. Η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές είναι ένας από τους πυλώνες της προοδευτικής δημοκρατικής διακυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές.

Η Ρένα Δούρου για την τραγωδία στο Μάτι

“Ήταν άλλη μια απόπειρα, στοχοποίησής μου από τη ΝΔ που εργαλειοποιεί τις εθνικές τραγωδίες”

Στη θητεία σας ως Περιφερειάρχης Αττικής διαχειριστήκατε δυο τραγικές φυσικές καταστροφές. Τις πλημμύρες της Μάνδρας και τις πυρκαγιές στο Μάτι το 2018 όπου και βρεθήκατε στο μάτι του κυκλώνα.

Έγινε προσπάθεια από την τότε Αξιωματική Αντιπολίτευση να μου αποδοθεί η ευθύνη της διαχείρισης των ακραίων καιρικών φαινομένων. Όμως αυτό πάνω από όλα εκ του νόμου δεν ισχύει. Ήταν άλλη μια απόπειρα, στο πλαίσιο εργαλειοποίησης εθνικών τραγωδιών, στοχοποίησής μου από ένα κόμμα, τη ΝΔ, τότε στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και σήμερα στην κυβέρνηση, που δεν ενδιαφέρεται ούτε για την κλιματική κρίση ούτε για την Πολιτική Προστασία. Η πλήρης αδιαφορία της για τη σπουδαία υπόθεση της Πολιτικής Προστασίας, ειδικά σήμερα με τα ακραία καιρικά φαινόμενα που προκαλεί η κλιματική κρίση, φάνηκε όταν ο κ. Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός.

Δύο μήνες μετά την εκλογή του, τον Σεπτέμβριο του 19 από το βήμα του ΟΗΕ ανακάλυπτε την κλιματική κρίση. Γιατί μέχρι τότε για τη Μάνδρα και το Μάτι έφταιγαν ο Τσίπρας και η Δούρου. Αργότερα ο κ. Μητσοτάκης ίδρυσε υπουργείο με τον πομπώδη τίτλο “Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας”. Ένα υπουργείο κενό κέλυφος, με άφαντο υπουργό… Ενώ προηγουμένως είχε ακυρώσει όλη τη δουλειά που είχε κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα για νέο πλαίσιο Πολιτικής προστασίας, αγνόησε το πόρισμα του κορυφαίου καθηγητή Γκολντάμερ για τις δασικές πυρκαγιές.

Έφθασε μάλιστα στο σημείο να αναστείλει, με πρόσχημα την πανδημία, δικό της νόμο για την Πολιτική Προστασία που ψήφισε στις αρχές του 2020. Κι έτσι σήμερα τα ακραία καιρικά φαινόμενα αντιμετωπίζονται με τους όρους του συστήματος της Πολιτικής Προστασίας του… 2003.

Στον αντίποδα της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν ασκεί λαϊκιστική και χυδαία αντιπολίτευση. Ήδη από τον Νοέμβριο του 2019 έχουμε καταθέσει σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας και τη δημιουργία Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας. Βρεθήκαμε, όπως με όλες τις προτάσεις μας, στον τοίχο της κυβέρνησης. Που με κάθε τρόπο δείχνει ότι το τελευταίο που τη νοιάζει είναι η Πολιτική Προστασία στους καιρούς της κλιματικής κρίσης.

Μιλάμε για τη στοχοποίησή μου από την τότε Αξιωματική Αντιπολίτευση που δεν δίστασε να εργαλειοποιήσει εθνικές τραγωδίες, να χρησιμοποιήσει το πένθος των ανθρώπων για ανέβει στην εξουσία. Και μάλιστα αυτό επιχειρήθηκε και με την επίκληση της τραγωδίας του 2007 στην Ηλεία. Μίας πυρκαγιάς που έκαιγε μέρες ενώ η τραγωδία στο Μάτι ήταν μια πυροθύελλα μισής ώρας. Γίνεται έτσι μια έντεχνη αποσιώπηση, από τους πολιτικούς μας αντιπάλους και τα φιλικά τους ΜΜΕ, του γεγονότος ότι τότε ο Νομάρχης είχε αρμοδιότητες που δεν έχουν σήμερα οι Περιφερειάρχες!

Στην ίδια προκλητική κατεύθυνση εντάσσεται και η συντονισμένη απόπειρα από ΜΜΕ, κυβέρνηση και ΝΔ, ενός αήθους συμψηφισμού νεκρών! Λες και είναι ποτέ δυνατόν να μπουν σε… ζυγαριά οι νεκροί. Όμως με τον Κ. Μητσοτάκη κάθε ποταπότητα είναι δυνατή. Στη Βουλή άλλωστε τον Αύγουστο του 21 αντί να δώσει εξηγήσεις για τα πάνω από ένα εκατομμύριο καμμένα στρέμματα δασικών εκτάσεων, επιχείρησε ξανά… συμψηφισμό, λέγοντας ότι “τότε μετρούσαμε καμένα στρέμματα και στην άλλη μετρούσαμε φέρετρα”.

Μαρτυρώντας ξανά ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η σπίλωση του πολιτικού αντιπάλου για την παραμονή του στην εξουσία. Συνεχίζει και σήμερα την τυμβωρυχία που έκανε και ως επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Σε αντίθεση με το 2007 όταν η τότε κυβέρνηση Καραμανλή είχε απέναντί της μια Αντιπολίτευση που δεν διανοήθηκε να επιδείξει τη χυδαιότητα της ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη…

Πέντε χρόνια μετά από τις δύο μεγάλες αυτές καταστροφές και τα όσα μεσολάβησαν καταφέρατε να συγκεντρώσετε μαζί με την Έφη Αχτσιόγλου τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές για την ανάδειξη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μια προσωπική νίκη για εσάς και μια απάντηση για όσους προσπάθησαν να σας στοχοποιήσουν;

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε αντίθεση με τα αρχηγοκεντρικά κόμματα των επαγγελματιών της διακυβέρνησης, δεν υπάρχουν προσωπικές στρατηγικές και ανταγωνισμοί. Με την Έφη, την Μαριλίζα, τον Διονύση δεν κονταροκτυπηθήκαμε για κάποιο τρόπαιο. Πήραμε μέρος σε μια ανοικτή, δημοκρατική διαδικασία που δεν είναι αυτοσκοπός αλλά το μέσο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ των μελών του. Και αυτή στάση μας δεν προέκυψε σήμερα, στις τελευταίες εκλογές για την ΚΕ. Το ίδιο ίσχυε από την εποχή του Συνασπισμού, την εποχή της πληθυντικής αριστεράς, των 11 συνιστωσών και του Χώρου Διαλόγου και Κοινής Δράσης, τους προδρόμους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στο πλαίσιο αυτό η εκλογή όλων μας στην ΚΕ είναι κομμάτι της δημοκρατικής και ισότιμης λειτουργίας του κόμματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος