FOLLOW US: facebook twitter

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο στην 31χρονη Φένια Καρδιανού που έφυγε τόσο άδικα

Ημερομηνία: 30-01-2022 | Συντάκτης:

Ένα πολυτάλαντο και χαρισματικό πλάσμα δεν είναι πια κοντά μας….


Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Με απέραντο πόνο και βαθιά θλίψη, τα Λεχαινά αποχαιρέτισαν χθες στον Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου, ένα δικό τους παιδί, ένα πολύ γενναίο κορίτσι, την Φένια Καρδιανού που “έφυγε” στα 31 της μόλις χρόνια και που τώρα θα τραγουδά με την αγγελική φωνή της “τραγούδια αγιασμένα στων αγγέλων τα μπουζούκια”! Στο τελευταίο αντίο, ράγισαν καρδιές, η οικογένειά της συντετριμμένη, όλος ο κόσμος των Λεχαινών, οι φίλοι της από τις θεατρικές ομάδες του Πύργου – που ήταν μέλος , όλοι την θυμούνται από την παράσταση “Ο καλός στρατιώτης Σβέικ- του “Δούρειου Ίππου¨ και άλλων ερασιτεχνικών θιάσων της Ηλείας όπου τους έκανε μαθήματα φωνητικής. Μεγάλη αγάπη το θέατρο και το τραγούδι, πολλοί είναι εκείνοι που θυμούνται την υπέροχη ερμηνεία της σε μουσικές βραδιές στα Λεχαινά.

Η Φένια ήταν ένα σπάνιο πλάσμα. Ένα κορίτσι που αγάπησε τη ζωή, την τέχνη και το τραγούδι. Όμορφη, χαρισματική πολυτάλαντη που στην πορεία της σύντομης ζωής της είχε την ατυχία να συναντηθεί με τον καρκίνο σχεδόν στα 18 της για πρώτη φορά και από τότε έδινε μεγάλες μάχες, τις κέρδιζε και προχωρούσε. Κι εκεί που νόμιζε ότι είχαν κλείσει τους λογαριασμούς τους και συνέχιζε τη ζωή της ξορκίζοντας τους φόβους της, την επισκεπτόταν ξανά, αναμετριόταν με το “θεριό” γενναία και συνέχιζε πεισματικά. Όμως η πιο πρόσφατη «επίσκεψή» του, έμελλε να είναι και η τελευταία, δεν κατάφερε τούτη τη φορά να νικήσει κι έσβησε σαν πουλάκι με μια ανάσα, στην αγκαλιά της οικογένειά της, της μητέρας της Αλέκας, του πατέρα της Σπύρου και του αδελφού της Γιώργου, που όλοι μαζί σαν μια γροθιά έδιναν κάθε φορά τις μάχες για τη Φένια τους. Και που να βρεθούν τούτην την ώρα λόγια παρηγοριάς για το τόσο άδικο και πρόωρο φευγιό της…

Συγκινητικές είναι οι αναρτήσεις στα social media των εκατοντάδων φίλων της από τα Λεχαινά, τον Πύργο αλλά και από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, όπως και όλων των μελών των θεατρικών ομάδων με τις οποίες είχε κατά καιρούς συνεργαστεί.

Μια ανάρτηση που ξεχωρίζει, με πονεμένα λόγια καρδιάς, είναι εκείνη της ψυχολόγου Ελένης Παναγούλια που στάθηκε στο πλάι της Φένιας από τα πολύ πρώιμα χρόνια της ενηλικίωσή της, όταν την επισκέφθηκε για πρώτη φορά στα 19 της για να της εκμυστηρευτεί τους φόβους της στην πρώτη συνάντηση με τον καρκίνο. « Καλό ταξίδι αγάπη μου…. από σήμερα και για πάντα ο ουρανός θα αντηχεί μελωδίες από το τραγούδι σου που τόσο σου άρεσε…Τα καταφέραμε Ελενίτσα μου…. ναι Φενιτσα μου τα καταφέραμε”!!Καλή αντάμωση ψυχή μου…σ’ αγαπώ πολύ μη φοβάσαι πλέον…»

Η Πρωινή εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια της και τους αγαπημένους της…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος