FOLLOW US: facebook twitter

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τον Μαραθώνιο Ολυμπίας 2024

Ημερομηνία: 21-03-2024 | Συντάκτης:

Άνοιξε η πλατφόρμα για εγγραφές για πέντε δράσεις – Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Ολυμπίας ο 1ος Αυθεντικός ΔΟΛΙΧΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τον Μαραθώνιο Ολυμπίας 2024- ΗΛΙΔΑ- ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις με τις εξής διαδρομές και αποστάσεις και για τις οποίες έχει ήδη ανοίξει η πλατφόρμα για τις εγγραφές:

  • ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ( Δρόμος 21 χλμ)

Κυριακή 31/3 Αρχαία Ολυμπία

  • ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ – ΑΜΑΛΙΑΔΑ ( Δρόμος 12.8 χλμ)

Σάββατο 30/3

  • ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΔΟΛΙΧΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ( 4.8 χλμ)

Αρχαία Ολυμπία ( Κυριακή 31/3)

  • ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ 1 και 2 χλμ

Αμαλιάδα (Σάββατο 30/3)

  • ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 1.5 χλμ

Αρχαία Ολυμπία ( Κυριακή 31/3)

Όπως αναφέρει η οργανωτική επιτροπή «Ο Μαραθώνιος Ολυμπίας είναι μια διοργάνωση άρρηκτα συνδεδεμένη με υψηλά ιδανικά, όπως αυτά του ολυμπιακού ιδεώδους και της ευγενούς άμιλλας, του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της αγωνιστικότητας, της συμμετοχής, στον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς αγώνες, συνδέοντας τον Πολιτισμό με τον Αθλητισμό, την ιστορία και τη σύγχρονη πορεία του τόπου μας.  Ο στόχος μας είναι να συνδέσουμε την Αρχαία Ήλιδα, τη διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων – με την Ολυμπία, το ιερό του Δία, τόπο των ολυμπιακών αγώνων.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια να μη λείψουν από την περιοχή μας αθλητικές-πολιτιστικές διοργανώσεις, που μόνο θετικά μπορούν να αξιολογηθούν για την προσφορά τους.

Σας καλούμε να γίνετε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια , έτσι ώστε ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΜΑΣ ΤΟΠΟ!!!Οι εγγραφές έχουν ήδη αρχίσει.

Οι  δύο αγώνες εντός της Αρχαίας Ολυμπίας

Δύο αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Ημιμαραθώνιου Ολυμπίας, που θα φιλοξενήσει η Αρχαία Ολυμπία την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024. Πρόκειται για τον «1ο Αυθεντικό ΔΟΧΙΛΟ Δρόμο Αρχαίας Ολυμπίας 4,2 χλμ.» και «Αγώνα Δρόμου Παίδων Αρχαία Ολυμπία 1,5 χλμ.».

Η περιοχή μας κινείται ξανά σε ρυθμούς αθλητικών δραστηριοτήτων και η διοργάνωση αυτή είναι ακόμα μια ευκαιρία να προβληθεί η Αρχαία Ολυμπία,  γι αυτό και στόχος είναι να αγκαλιστεί από όλους η διοργάνωση ώστε να καθιερωθεί και να επανέλθει ως θεσμός.  Η Τοπική Κοινότητα Αρχαίας Ολυμπίας δηλώνει παρούσα και σε αυτό το αθλητικό ραντεβού και καλεί όσους τους πολίτες όλων των ηλικιών να συμμετέχουν και στις δύο διαδρομές αλλά και να συνεισφέρουν εθελοντικά με τη βοήθειά τους για την ομαλή διεξαγωγή των δύο διαδρομών.

Όσοι επιθυμούν να γίνουν εθελοντές μπορούν να επικοινωνήσουν με τον προέδρο της Τ.Κ. Τάκη Παρασκευόπουλο, στο τηλέφωνο 698 068 2913 και στις εφαρμογές Viber και WhatsApp.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος