FOLLOW US: facebook twitter

Εθνική Ελλάδας: Πρώτο βήμα για το Euro 2024, σήμερα κόντρα στο Καζακστάν

Ημερομηνία: 21-03-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει σήμερα στις 9.45μ.μ. (τηλεοπτική μετάδοση από τον ALPHA) το Καζακστάν στην “Opap Arena”, σε μονό αγώνα, αναζητώντας το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στην τελική φάση του Euro 2024 στη Γερμανία.

Η αναμέτρηση της Εθνικής με το Καζακστάν για τα πλέι-οφ του Euro 2024 έχει τον χαρακτήρα “ημιτελικού”. Όχι με φόντο κάποιο τρόπαιο, αλλά για την επιστροφή της «γαλανόλευκης» σε μια μεγάλη διοργάνωση, στο Euro 2024 της Γερμανίας. 

Σε περίπτωση που η Ελλάδα πετύχει το στόχο της και πάρει τη νίκη απέναντι στο Καζακστάν, τότε θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας, την Τρίτη 26 Μαρτίου, τον νικητή της αναμέτρησης Λουξεμβούργο-Γεωργία, ο οποίος αγώνας διεξάγεται και αυτός σήμερα, αλλά νωρίτερα χρονικά από το ματς της Ελλάδας, στις 7μ.μ.. Το μεγάλο φαβορί δεν είναι άλλο από την Γεωργία. Η ομάδα του Βίλι Σανιόλ, στην οποία ξεχωρίζει ο 23χρονος αριστερός εξτρέμ της Νάπολι, Κβίτσα Κβαρατσχέλια, ζει το δικό της όνειρο συμμετοχής στο Euro 2024.

Τα πλάνα του Πογέτ

Όσο για τα αγωνιστικά πλάνα του Γκουστάβο Πογέτ στο σημερινό ματς με το Καζακστάν, ο Ουρουγουανός προπονητής έχει κατασταλάξει σε μεγάλο βαθμό στους “εκλεκτούς”. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος θα είναι κάτω από τα γκολπόστ, με τον Τζορτζ Μπάλντοκ στα δεξιά, τον Κώστα Τσιμίκα στα αριστερά, ενώ αμυντικό δίδυμο θα είναι οι Ντίνος Μαυροπάνος και Παντελής Χατζηδιάκος, παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού το προηγούμενο διάστημα.

Από εκεί και πέρα, την θέση “6” διεκδικούν οι Μανώλης Σιώπης και Δημήτρης Κουρμπέλης, με τον Πέτρο Μάνταλο να έχει προβάδισμα σε σχέση με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη για να αποτελέσει τον παρτενέρ. Την τριάδα της μεσαίας γραμμής συμπληρώνει ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Τάσος Μπακασέτας.

Στο δεξί άκρο της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Γιώργος Μασούρας, ενώ στα αριστερά φαβορί είναι ο Δημήτρης Πέλκας, ο οποίος προφυλάχθηκε και στον αγώνα με τη Γαλλία προκειμένου να μην δεχθεί κάρτα και χάσει τα πλέι-οφ.  

Τέλος, προβάδισμα για την κορυφή της επίθεσης έχει ο Φώτης Ιωαννίδης, ο οποίος προτιμήθηκε και στα δύο σπουδαία ματς με την Ολλανδία και την Γαλλία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος