FOLLOW US: facebook twitter

Πρωτοχρονιά στις επάλξεις!: Στο καθήκον βρήκε η αλλαγή του χρόνου αστυνομικούς, πυροσβέστες και γιατρούς

Ημερομηνία: 04-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Την ώρα που η πλειονότητα των πολιτών γιόρταζαν την αλλαγή του χρόνου στο σπίτι τους, έστω και λιγότεροι φέτος λόγω lockdown, αρκετοί συμπολίτες τους βρίσκονταν στις επάλξεις του καθήκοντος για να εγγυηθούν τη δημόσια υγεία και ασφάλεια. Οι αστυνομικοί της Ηλείας, επιφορτισμένοι με το –άχαρο ενίοτε- έργο να επιτηρούν την τήρηση των μέτρων προστασίας από τη διασπορά του ιού, έκαναν και φέτος Πρωτοχρονιά στον δρόμο και στην υπηρεσία, παρόντος του Αστυνομικού Διευθυντή Ηλείας, Παναγιώτη Μάνδαλου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Παναγιώτης Ζώντος, μιλώντας για τους αστυνομικούς που άλλαξαν τη χρονιά στο καθήκον, δήλωσε ότι «το καταστροφικό 2020 έδωσε ένα ιστορικό πλήγμα στην ανθρωπότητα. Μαζί με τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που χάθηκαν, υπήρχαν και πολλά θύματα από τα επαγγέλματα των νοσηλευτών και των αστυνομικών. Η ανασκόπηση της χρονιάς, μας βρίσκει να απονείμουμε φόρο τιμής σε αυτούς τους ήρωες που έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος. Εύχομαι το νέο έτος να φέρει υγεία, οικογενειακή γαλήνη και η ζωή να επιστρέψει στην κανονικότητα. Επίσης η Κυβέρνηση να σκύψει πάνω από τους δυστυχισμένους ανθρώπους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα και τα γεγονότα που μας πόνεσαν να γίνουν μία ισχυρή βάση, για έναν κρατικό μηχανισμό που να διασφαλίζει το πολυτιμότερο αγαθό, την ζωή του ανθρώπου. Εύχομαι υγεία, ειρήνη, γαλήνη σε όλους τους συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα σε αυτούς που σήμερα εργάζονται».

Οι πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, πάντα σε υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας, έκαναν και φέτος αλλαγή του χρόνου στην Υπηρεσία. Ο πυρονόμος Ανδρέας Ζέρβας σε δηλώσεις του ανέφερε: «Ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο υγεία, ευτυχία, να είναι γεροί και το 2021 να είναι καλύτερο. Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα τους, να βοηθάμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Θα ήθελα να ευχηθώ όλοι να έχουν ένα σπίτι και ένα πιάτο φαΐ, γιατί αυτά που θεωρούμε δεδομένα, τώρα για μερικούς μπορεί να είναι πολυτέλεια. Υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο. Για τον πυροσβέστη η υπηρεσία είναι το δεύτερο σπίτι του. Δεν ξεχωρίζει σπίτι και υπηρεσία. Ό,τι ώρα κληθεί  θα είναι εδώ, να αντιμετωπίσει οτιδήποτε προκύψει και να βοηθήσει τους συνανθρώπους».

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, ο κορονοϊός έχει διαμορφώσει συνθήκες διαρκούς μάχης και αυξημένης επαγρύπνησης σε γιατρούς και νοσηλευτές. Ακόμα και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η κίνηση ήταν αυξημένη και σε non covid περιστατικά.

Η αγροτική γιατρός Νικολέτα Σγούρου δήλωσε: «Βάρδια στην αλλαγή του χρόνου, σε έναν πολύ δύσκολο χρόνο. Είμαστε όλοι εδώ εφημερεύουμε όλα τα τμήματα, υπάρχει πολύ κίνηση, παρόλο που είναι Πρωτοχρονιά. Ο κόσμος έρχεται, δεν πτοείται, προσπαθούμε για το καλύτερο και ευχόμαστε να ξεπεράσουμε τον ιό με το καινούργιο έτος. Έρχονται και για απλά περιστατικά και για  σοβαρά περιστατικά, όποιο περιστατικό είναι επείγον εννοείται ό,τι το δεχόμαστε».

Ο αγροτικός ιατρός Δημήτρης Κυριαζής έκανε την πρώτη του εφημερία την παραμονή τα Πρωτοχρονιάς. «Για μένα είναι η πρώτη μου εφημερία και τρίτη μέρα στη δουλειά. Είναι μια ιδιαίτερη χρονιά φέτος λόγω της κατάστασης με την πανδημία του κορονοϊού, είχαμε αρκετά περιστατικά, μεγάλο φόρτο εργασίας, αλλά έχουν διευθετηθεί πλήρως. Αρκετά και τα  ύποπτα κρούσματα, ωστόσο πήγανε καλά μέχρι στιγμής, έχουν αδειάσει μακάρι να συνεχιστεί ήρεμα και στη συνέχεια», επισήμανε.

Por que colocar como experiência, Mãe? | by Karina Moura | Medium

Αγοράκι το πρώτο μωρό στην Ηλεία

Ποδαρικό γένους αρσενικού φέτος για την Ηλεία καθώς το πρωί της Παρασκευής 1η του μήνα γεννήθηκε στη Μαιευτική Γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου ένα υγιέστατο αγοράκι σκορπώντας χαρά και συγκίνηση στους γονείς και τους συγγενείς του. Το αγοράκι, βάρους 3.400γρ. γεννήθηκε στις 10.05 το πρωί και είναι το πρώτο μωράκι για τη νέα χρονιά! Καλότυχο και τυχερό να είναι!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος