FOLLOW US: facebook twitter

Πρωτοβουλία του Δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου: Εκστρατεία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων ΙΧ

Ημερομηνία: 20-06-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αυτοδιοίκηση, Νέα

Πρωτοβουλία για την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων  από περιοχές του Δήμου Πηνειού αναλαμβάνει ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος. Στη Γαστούνη , το Βαρθολομιό και το Τραγανό έχουν εντοπιστεί παρατημένα αυτοκίνητα που είναι ακινητοποιημένα επί σειρά ετών σε διάφορα σημεία.


Ο Διευθυντής του Γραφείου του Δημάρχου Πηνειού κ. Γιώργος Καραστέργιος εισηγήθηκε στον κ. Ανδρέα Μαρίνο να αναληφθεί σχετική πρωτοβουλία για την απομάκρυνσή τους, εισήγηση που έγινε δεκτή από τον Δήμαρχο.

Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε για το θέμα: «Τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές του Δήμου μας, εκτός του ότι δυσκολεύουν  τους κατοίκους στην καθημερινότητά τους, αποτελούν υγειονομική βόμβα αφού ένα όχημα που μένει για καιρό ακινητοποιημένο, μπορεί να ελευθερώσει στο περιβάλλον σκουριά και υγρά (λιπαντικά, υγρά φρένων, κλπ.), με σημαντικές επιπτώσεις στον υδροφόρο ορίζοντα. Αυτός είναι ο λόγος που αναλαμβάνουμε δράση ώστε να απομακρύνουμε αυτά τα οχήματα. Θα γίνεται  αυτοψία από αρμοδίους υπαλλήλους και αν διαπιστωθεί ότι το όχημα είναι εγκαταλελειμμένο θα τοποθετείται σε εμφανές σημείο του ειδικό αυτοκόλλητο με λογότυπο του Δήμου μας, που χαρακτηρίζει αυτό ως εγκαταλελειμμένο. Μετά την παρέλευση 40 ημερών από την επικόλληση του ειδικού αυτοκόλλητου, εάν το όχημα δεν μεταφερθεί από τον ιδιοκτήτη χαρακτηρίζεται ως όχημα στο τέλος κύκλου ζωής και θα  μεταφέρεται σε εταιρεία ανακύκλωσης με την οποία θα  έχει σύμβαση ο Δήμος μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia