FOLLOW US: facebook twitter

1ο Φεστιβάλ Καρπουζιού Αμαλιάδας!

Ημερομηνία: 20-06-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα, Πολιτισμός

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 8 ΚΑΙ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ

-Το παραδοσιακό προϊόν αναδεικνύεται μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων για μικρούς και μεγάλους!

Με… “πρωταγωνιστή” το καρπούζι και πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, το 1ο Φεστιβάλ Καρπουζιού Αμαλιάδας είναι πραγματικότητα και αναμένεται να συγκεντρώσει τα βλέμματα του κοινού, καθώς το παραδοσιακό και ξακουστό προϊόν, που είναι η ταυτότητα της περιοχής,  θα έχει για δύο ημέρες την τιμητική του.

Το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουλίου η πλατεία της Κουρούτας θα βρεθεί στο επίκεντρο και ο Δήμος Ήλιδας που έχει την διοργάνωση φιλοδοξεί αυτό το πρώτο Φεστιβάλ να είναι η απαρχή ώστε να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και να γίνει θεσμός, σε μια προσπάθεια ανάδειξης αλλά και στήριξης του προϊόντος, το οποίο έχει κάνει γνωστή την Αμαλιάδα όχι μόνο στην εγχώρια αγορά αλλά και στις αγορές του εξωτερικού.

Με παρελθόν, παρόν και μέλλον…

Η γεύση, το άρωμα, το χρώμα, έχουν ταυτιστεί με το καλοκαίρι και τις ξέγνοιαστες στιγμές και το καρπούζι είναι το αγροτικό προϊόν που ξυπνά σε όλους αναμνήσεις. Είναι όμως και κάτι περισσότερο, είναι ένα προϊόν το οποίο καλλιεργείται διαχρονικά στην περιοχή, έχει αναθρέψει οικογένειες και στηρίζει την τοπική οικονομία.

Πρόκειται για μία καλλιέργεια με παρελθόν, παρόν και μέλλον και μέσα από το Φεστιβάλ οι επισκέπτες θα γνωρίσουν καλύτερα την τοπική αυτή καλλιέργεια, ταυτόχρονα όμως θα αναδειχθούν και οι προοπτικές στήριξης και εξέλιξης του προϊόντος.

Γνώση, δράσεις, διασκέδαση, γεύσεις και αρώματα θα συνδυαστούν αρμονικά το διήμερο, στη μαγευτική περιοχή της Κουρούτας.

Δράσεις, γεύσεις και αρώματα!

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ημέρες, ωστόσο όσοι επισκεφθούν στις 8 και 9 Ιουλίου την πλατεία της Κουρούτας θα ζήσουν μία μοναδική εμπειρία.

Το Σάββατο 8 Ιουλίου το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων βιωματικές δράσεις και παιχνίδια για τα παιδιά στην άμμο, αλλά και ζωγραφική και ενημερωτικές προβολές για την ιστορία του καρπουζιού.

Την Κυριακή 9 Ιουλίου στο πρόγραμμα έχει συμπεριληφθεί το 1ο Run Κουρούτας, το οποίο θα περιλαμβάνει μία μοναδική διαδρομή από την πλατεία της Κουρούτας και μέσα από το δάσος της Μαραθιάς.

Ενεργή θα είναι η συμμετοχή των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου, που έχουν αναλάβει και τις δύο ημέρες να προσφέρουν κεράσματα στους επισκέπτες, τα οποία θα έχουν παρασκευαστεί με βάση τι άλλο… φυσικά το καρπούζι!

Επίσης σεφ θα κάνουν τις δικές τους προτάσεις και δημιουργίες και σκοπεύουν να εντυπωσιάσουν το κοινό, ενώ το βράδυ της Κυριακής η αυλαία του Φεστιβάλ θα πέσει μουσικές μελωδίες σε μία ξεχωριστή συναυλία.

Κατά την διάρκεια του διημέρου η ‘καρδιά’ της Κουρούτας θα χτυπά σε ρυθμούς καρπουζιού και όσοι επισκεφθούν την περιοχή θα ζήσουν μία μοναδική εμπειρία!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος