FOLLOW US: facebook twitter

Προτεραιότητα στην ενημέρωση, την εκπαίδευση και την πρόληψη

Ημερομηνία: 01-03-2024 | Συντάκτης:

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Ζαχάρως Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, με στελέχη του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ – ΟΞΥΓΟΝΟ Πύργου

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, συγκάλεσε συνάντηση εργασίας με την συμμετοχή του θεραπευτικού προσωπικού ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ – ΟΞΥΓΟΝΟ Πύργου, αποτελούμενο από την Ευφροσύνη Αγγελοπούλου, Ψυχoλόγο, και την Αθανασία Αναγνωστοπούλου, Κοινωνική Λειτουργό. Επίσης στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Συνοχής & Αλληλεγγύης, Γιώργος Τριγάζης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ζαχάρως, Παναγιώτης Γκόγκας και κλιμάκιο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ζαχάρως, της Βοήθειας στο Σπίτι και του Κέντρου Κοινότητας με επικεφαλής την  Κοινωνική Λειτουργό Αλεξάνδρα Θεοφιλοπούλου και την Κοινωνική Λειτουργό Μαρία Καστρινού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ενημέρωση για της δράσεις του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων στην περιοχή και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να παρθούν, σε συνέργεια με τον Δήμο Ζαχάρως, ώστε οι πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού και κάθε είδους εξαρτήσεων, αλλά και η πρόληψη, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου, των νέων και των μαθητών, σε θέματα όπως οι ουσίες, το αλκοόλ τα τυχερά παίγνια και ο εθισμός των εφήβων στο Διαδίκτυο. Όπως επίσης και η στήριξη των οικογενειών των ατόμων αυτών.    

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κωνσταντίνος Μητρόπουλος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που προσφέρει το ΚΕΘΕΑ στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, ειδικά στην εποχή μας, με τα τόσα θέματα που απασχολούν τους συνανθρώπους μας και ειδικά τους νέους που βάλλονται από παντού. Επίσης ανέφερε την σπουδαιότητα του τριπτύχου, ενημέρωση- εκπαίδευση-πρόληψη, ώστε να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στην περιοχή μας. Με αυτούς τους στόχους, ανέφερε την καλύτερη διασύνδεση με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ζαχάρως και με άλλους εμπλεκόμενους φορείς της τοπικής κοινωνίας, όπως τα Σχολεία, τους Συλλόγους Γονέων, το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως και τους κοινωνικούς φορείς, ώστε παρεμβάσεις να είναι αποτελεσματικές.

 Στο τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος Ζαχάρως, ανέφερε: «Είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας,  την κοινωνία μας και τα παιδιά μας. Διαμορφώνουμε ένα υποστηρικτικό κοινωνικό περιβάλλον για τα άτομα και τις οικογένειές τους.  Σαν Βασικοί μας στόχοι είναι η συμβουλευτική υποστήριξη και κινητοποίηση, η διασύνδεση με τις κοινωνικές υπηρεσίες και άλλες μονάδες, η ενημέρωση και η εκπαίδευση για ζητήματα εξάρτησης, η πρόληψη και η ευαισθητοποίηση καθώς και η δικτύωση και οι συνέργειες με Φορείς και συλλόγους.            Η αρωγή μας σε τέτοιες πρωτοβουλίες είναι δεδομένη, καθώς είμαστε ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένοι σε ανάλογα ζητήματα, το οφείλουμε στην κοινωνία και τα παιδιά μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος