FOLLOW US: facebook twitter

Προς συμβιβασμό με την ΕΤΑΔ στο Κάμπινγκ Κουρούτας για την εξόφληση οφειλών ύψους 63.400 ευρώ

Ημερομηνία: 15-04-2020 | Συντάκτης:

Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) αναμένεται να προβεί ο δήμος Ήλιδας  για τις οφειλές από τα μισθώματα χρήσης του Κάμπινγκ Κουρούτας, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία ενέκρινε τη γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου του δήμου. Η συνολική οφειλή είναι 63.400 ευρώ για την τριετία 2017-19 (13.400 ευρώ για το 2017, 40.000 ευρώ για το 2018 και 10.000 ευρώ για το 2019). Ο δήμος Ήλιδας, ανταποκρινόμενος στο αίτημα της ΕΤΑΔ για εξωδικαστικό συμβιβασμό, αποφάσισε την εξόφληση του ποσού, υπό την προϋπόθεση ότι η ΕΤΑΔ θα παραιτηθεί από περαιτέρω αξιώσεις (τόκοι, λοιπές δαπάνες κλπ).

Ο δήμος δεν αμφισβήτησε την οφειλή, παρότι δεν έχουν υπογραφεί οι ανάλογες συμβάσεις, για αυτό και αποφάσισε σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  την εξόφληση της οφειλής με κάθε νόμιμο τρόπο, αποδεχόμενος τον συμβιβασμό και την ακύρωση της αγωγής που άσκησε η ΕΤΑΔ εις βάρος του δήμου στις αρχές Μαρτίου.

«Η επίτευξη του συμβιβασμού στοχεύει στην αποφυγή του κινδύνου της οικονομικής επιβάρυνσης του Δήμου Ήλιδας, σε περίπτωση ευδοκίμησης της ανωτέρω αγωγής, με το αιτούμενο δια της αγωγής ποσό, επιβαρυνόμενο με τόκους, δικαστικά έξοδα και δαπάνες, δοθέντος ότι η εν λόγω διαφορά είναι ανεπίδεκτη ουσιαστικής αμφισβήτησης ως προς το ποσό και την αιτία της», αναφέρει μεταξύ άλλων η γνωμοδότηση.

Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την επίτευξη του συμβιβασμού επί της άνω διαφοράς και την κατάργηση της εκκρεμούσας δίκης, την παραίτηση της ενάγουσας εταιρείας για την είσπραξη επιπλέον ποσού των 63.400 ευρώ, την παραίτηση της ενάγουσας από τόκους και έξοδα για την ένδικη απαίτηση και την παραίτηση της ενάγουσας από το δικαίωμα άσκησης ενδίκων μέσων κατά της ίδιας απαίτησης. Η απόφαση και η γνωμοδότηση θα τεθούν προς συζήτηση και ψήφιση σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος