FOLLOW US: facebook twitter

Προς ανάπλαση η πλατεία Αγίας Σοφίας στην Ανδραβίδα

Ημερομηνία: 08-05-2024 | Συντάκτης:

Τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της Ανδραβίδας επιδιώκει η δημοτική αρχή Ανδραβίδας-Κυλλήνης, καθώς η Δημοτική Επιτροπή ενέκρινε τη μελέτη και τον καθορισμό των όρων  της διακήρυξης ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάπλαση της πλατείας Αγίας Σοφίας.

Η μελέτη έχει συνταχθεί από το τμήμα μελετών και επίβλεψης έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και ο προϋπολογισμός του έργου είναι 750.000 ευρώ.

Το έργο προβλέπει την ανάπλαση της πλατείας Αγίας Σοφίας και των οδών γύρω από την πλατεία. Η πρόταση της ανάπλασης έχει στόχο την λειτουργική και την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα θα μελετηθεί η πλατεία, το τμήμα της οδού Ελ. Βενιζέλου (υπάρχον πεζοδρομημένο τμήμα). το Τμήμα της οδού Παναγίου Παύλου (προτεινόμενη πεζοδρόμηση- Δημαρχείο), το τμήμα της οδού Ελ. Βενιζέλου (προτεινόμενη πεζοδρόμηση- Δημοτικό σχολείο Ανδραβίδας)  και Τμήμα της οδού Ηρ. Πολυτεχνείου (προτεινόμενη πεζοδρόμηση)

Σκοπός της ανάπλασης είναι η αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της Ανδραβίδας με μία πλατεία προσαρμοσμένη στις σημερινές ανάγκες των πολιτών της, των επισκεπτών της και την ανάδειξη του αρχαιολογικού μνημείου της Αγίας Σοφίας που βρίσκεται δίπλα στην υπό μελέτη πλατεία.

Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών έχει οριστεί η Πέμπτη 9 Μαΐου και ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται Τρίτη 14 Μαΐου.  Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε δώδεκα μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος