FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές

Ημερομηνία: 03-01-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

*Η στήλη επέστρεψε έπειτα ολιγοήμερη άδεια, έχοντας συλλέξει πληροφορίες από το πολιτικό παρασκήνιο της Ηλείας, αφού προηγήθηκαν ορκωμοσίες των νέων δημοτικών συμβουλίων και πλέον έχουν αναλάβει καθήκοντα οι νέοι δήμαρχοι.

*Επειδή όμως με απασχολεί το θέμα του ΦΟΔΣΑ και επειδή σας είχα γράψει ότι το… σκορ στις ψήφους έχει «κλειδώσει» στο 10-7, σήμερα οφείλω να αναθεωρήσω και να σας ενημερώσω εγκαίρως για τις εξελίξεις, αλλά αυτή τη φορά θα γράψω ονόματα.

*Την προεδρία μάλλον θα τη διεκδικήσουν δύο δήμαρχοι: ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και ο Γιάννης Λέντζας.Ο δήμαρχος Ήλιδας έχει τη στήριξη Καστρινού και Μπαλιούκου, ενώ ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης προσβλέπει στη στήριξη του δήμου Πύργου και των δήμων Ζαχάρως και Αρχαίας Ολυμπίας.

*Έτσι όπως τα υπολογίζω, το σκορ αυτή τη στιγμή είναι 7-7, αλλά παίζει σημαντικό ρόλο ποιοι θα εκλεγούν από την αντιπολίτευση του Πύργου και της Ήλιδας. Σας θυμίζω ότι συνολικά είναι 17 μέλη και κατανέμονται ως εξής: 5 ο Πύργος (4+1), 4 η Αμαλιάδα (3+1), από δυο η Γαστούνη, η Κρέστενα και η Κυλλήνη, από ένα η Ολυμπία και η Ζαχάρω.

*Ενεργός αυτοδιοικητικά παραμένει ο πρώην αντιδήμαρχος Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος, καθώς είναι ο νέος εκπρόσωπος του Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την ΑΝάπτυξη (ΔΕΠΑΝ) στη Δυτική Ελλάδα. Σε αυτό είναι μέλη ο δήμος Πύργου, ο δήμος Ήλιδας και ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης από την Ηλεία.

*Το Σαββατοκύριακο 17-18 Φεβρουαρίου θα εκλέξουν συνέδρους, νέες τοπικές και νέα νομαρχιακή στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θα συμμετέχουν μία εβδομάδα αργότερα στο συνέδριο του κόμματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia