FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες

Ημερομηνία: 28-01-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές


*O αντιδήμαρχος Φώτης Αλεξανδρόπουλος θα αντικαταστήσει τον δήμαρχο Κώστα Αλεξανδρόπουλο στην εκπροσώπηση του δήμου Ζαχάρως στον Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών Ελλάδας για το υπόλοιπο της Δημοτικής περιόδου 2019-2023.
*Μια ενδιαφέρουσα παράμετρος στον δήμο Πύργου είναι τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα κατεβάσει «καθαρό» υποψήφιο ή θα στηρίξει κάποιον που είναι σχετικά κοντά του πολιτικά και ιδεολογικά; Προς το παρόν, πάντως, δεν βλέπω ζυμώσεις γιατί προηγείται το συνέδριο τον Μάρτιο.
*Τηλε-συνεδριαση έχει την Κυριακή η ΝΟΔΕ Ηλείας, η οποία γενικώς το τελευταίο διάστημα έχει επαναδραστηριοποιηθεί, δεδομένου ότι πλέον μετράμε αντίστροφα για τις εκλογές.
*Έχω την αίσθηση ότι στη δημοτική κάλπη της Αρχαίας Ολυμπίας το 2023 θα έχουμε με το ζόρι τρεις συνδυασμούς. Για τέταρτο, το βλέπω δύσκολο.
*Θα αργήσει λίγο η κάθοδος Μητσοτάκη-Καραμανλή για την Πατρών-Πύργου. Προς το παρόν δεν είναι τίποτα προγραμματισμένο. Κατά την άνοιξη και βλέπουμε.

Πολιτικολογίες


*Μηδενίζει το κοντέρ ο Αλέξης Τσίπρας με την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Όχι γιατί θα έχει κάποιο απτό αποτέλεσμα, αλλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες για να ξαναμπεί στο προσκήνιο και να κόψει τη φόρα του Ανδρουλάκη. Πρώτα η εκλογή από τη βάση, τώρα η πρόταση μομφής, ενώ παραμένει διαρκές το αίτημα για πρόωρες εκλογές.
*Στην κυβέρνηση επικρατεί προβληματισμός για τη διαχείριση της Πολιτικής Προστασίας, διότι μάλλον βλέπουν ότι το δίδυμο Χαρδαλιά-Χρυσοχοΐδη ήταν καλύτερο και πιο αποτελεσματικό. Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα, λέει ο λαός, αλλά τώρα είναι αργά. Ότι ότι είναι ανίκανος ο Στυλιανίδης, αλλά δεν γνωρίζει πώς λειτουργεί το ελληνικό κράτος.
*Ένα μειονέκτημα που έχει διαπιστωθεί στην κυβέρνηση, είναι ότι καλοί είναι οι τεχνοκράτες, αλλά πολιτική σημαίνει πάνω από όλα γρήγορη λήψη αποφάσεων και στάθμιση όλων των παραμέτρων. Λίγοι υπουργοί είναι «ψημένοι» σε αυτήν την κατάσταση, ενώ και η δομή του «επιτελικού κράτους», να αποφασίζει δηλαδή η ομάδα πέριξ του Μητσοτάκη, δε βοηθά και πολύ.
*Aπό τα μέτρα για την εστίαση, πάντως, κατάλαβα ότι ο πρωθυπουργός βιάζεται να δώσει ανάσα στον κόσμο και στην αγορά. Οι διασωληνωμένοι εδώ και τρεις μέρες είναι σε τροχιά μείωσης και τα κρούσματα έχουν υποχωρήσει, αλλά έχουμε ακόμα έναν μήνα χειμώνα. Όλα δείχνουν όμως ότι θέλει από την άνοιξη να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος για εκλογές.
*To ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει την πρόταση μομφής, όμως ο Ανδρουλάκης δεν «τσιμπάει». Ίσα ίσα που νιώθει πως όλες οι πρωτοβουλίες του Τσίπρα τις τελευταίες ημέρες οφείλονται στην εκλογή του και στη δημοσκοπική άνοδο του κόμματος. Μένει να δούμε αν τα ποσοστά αυτά θα σταθεροποιηθούν τους επόμενους μήνες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος