FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (20/12/2022)

Ημερομηνία: 20-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Κεντροδεξιά διείσδυση επιχειρεί το τελευταίο διάστημα ο Αντωνακόπουλος, αφού όσο περνάει ο καιρός, δεν προκύπτει παραδοσιακή νεοδημοκρατική υποψηφιότητα.

*Υπάρχει και ένα μπλοκ κεντροδεξιών, που για κάποιον λόγο δεν θέλουν τον Μπέλτσο και υπονομεύουν την υποψηφιότητά του. Ορισμένοι εξ αυτών –όχι όλοι- δεν πάνε ούτε με τον Λιατσή όμως. Ποιον θέλουν άραγε;

*ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν έτοιμα τα ψηφοδέλτια της Ηλείας, αλλά περιμένουν την απογραφή για να ανακοινώσουν την οριστική σύνθεση. Για το ΠΑΣΟΚ, βέβαια, κρατάω μια επιφύλαξη ως προς τις γυναίκες.

*Μην ξεχνιόμαστε, έχουν παρτάκι σήμερα η Τοπική του ΠΑΣΟΚ στον Πύργο και οι PES Activists στο Soul. Μόνο τον ήλιο θα μεθύσουμε, όμως, όχι άλλον.


Πολιτικολογίες

*Έξυπνο το «σόσιαλ Καμένος» του Μητσοτάκη, αλλά αφού τον μνημόνευσε τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, καλό θα είναι να ψάξει να μάθει αν υπάρχει υπουργός του που είναι σε ανοιχτή επικοινωνία μαζί του. Βοά η πιάτσα για πρωτοκλασάτο υπουργό ότι δε χαλάει χατίρι και… ρουσφέτι του Πάνου Καμμένου.

*Ο Μητσοτάκης έχει αποφασίσει πλέον να πάει στο σκληρό δίλημμα «αυτοδυναμία ή χάος», αφού δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με άλλο κόμμα. Αυτό όμως προϋποθέτει ότι θα πάει τουλάχιστον 34,5% στην πρώτη κάλπη. Για να δούμε…

*Με ρωτούν αναγνώστες της στήλης αν το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» αίσθημα έχει υποχωρήσει στις τάξεις των πασοκων με τα όσα συμβαίνουν. Η αίσθησή μου είναι πως έχει υποστεί σοβαρές ρωγμές αλλά δεν έχει υποχωρήσει πλήρως. Εκεί ποντάρει και ο Μητσοτάκης για την πρωτιά.

*Αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ βλέπει ανταγωνιστικά τον ΣΥΡΙΖΑ και θέλει να παίξει τη ζαριά του, ποντάροντας σε νέα ήττα του Τσίπρα στις εκλογές. Θεωρώ ότι μετά τις εκλογές, ασχέτως αποτελέσματος, θα ανοίξει η συζήτηση για συνεννόησης. Είναι δεδομένο πάντως ότι οι ζυμώσεις μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ νομοτελειακά θα γίνουν στις αυτοδιοικητικές.

*Δυο τρία δημοσιεύματα ακόμα για τον Αβραμόπουλο και το QatarGate και θα περιοριστούν οι πιθανότητες συμμετοχής του σε ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θα του χαριστεί ο Μητσοτάκης, ειδικά τώρα που ο Πιερρακάκης οδεύει για Α΄Αθηνών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος