FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (15/12/2022)

Ημερομηνία: 15-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Πάρτι σε κεντρικό μπαρ του Πύργου έχει προγραμματίσει η τοπική του ΠΑΣΟΚ στον Πύργο για την ερχόμενη Τρίτη. Να ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για την προεκλογική περίοδο.

*Άστοχη η ειρωνεία του υφυπουργού Τριαντόπουλου προς τους Ηλείους στο προχθεσινό zoom της «ΔιαΝΕΟσις». Μήπως θα ήταν καλύτερο να μεριμνήσει για τις προκαταβολές στους πυρόπληκτους παρά να κάνει επίδειξη δύναμης;

*Τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο παρουσίασης του α’ μέρους της μελέτης εξέφρασε ο αντιπερ/ρχης Ηλείας, Β. Γιαννόπουλος, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να φροντίσουν για την έγκαιρη αποστολή στους συμμετέχοντες και, αφού τη διαβάσουν όλοι, να γίνει μια συγκροτημένη τηλεδιάσκεψη σε λογικό χρονικό πλαίσιο.

*«Ψήνεται» ενδιαφέρουσα αριστερή υποψηφιότητα στον δήμο Πύργου. Περισσότερα από Δευτέρα.


Πολιτικολογίες

*Παραμένει υπό κράτηση η Καϊλή, αφού αναβλήθηκε για τις 22 Δεκεμβρίου η ακρόασή της. Με αφορμή την υπόθεσή της, πάντως, έχει ξεσπάσει νέος γύρος συζητήσεων σχετικά με τα όρια των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, στην οποία εμπλέκεται εκ νέου και η υπόθεση Ανδρουλάκη.

*Τα πράγματα στη θέση τους έβαλε ξανά ο Βενιζέλος, ο οποίος σε συνέντευξή του στην Ελευθερία Καλαμάτας επισήμανε ότι συγχέεται σκοπίμως η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών ενός βουλευτή ή ενός υπουργού (Χατζηδάκης), για λόγους δήθεν εθνικής ασφάλειας και χωρίς να υπάρχει έγκλημα προς διερεύνηση, απλώς και μόνο για την αυθαίρετη αλλά νομιμοφανή συλλογή πληροφοριών, με την ύπαρξη ενδείξεων (…) τέλεσης σοβαρών εγκλημάτων και πολύ περισσότερο με τη διάπραξη αυτόφωρου κακουργήματος.

*Είναι σαφές και αντιληπτό σε όλους πλέον ότι ο «Μπένι» έχει πάρει μεγάλες αποστάσεις από την κυβέρνηση και στηρίζει Νίκο Ανδρουλάκη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως έχει πρόθεση να μπει στα ψηφοδέλτια. Δεν δείχνει να τον απασχολεί μια τέτοια προοπτική, όμως έχει επιστρέψει στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

*Kάτι δεν πάει καλά στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το 600άρι στους αστυνομικούς εξελίχθηκε σε αιτία απώλεια προσανατολισμού. Το ψηφίζουμε, δεν το ψηφίζουμε, κάναμε λάθος και τελικά καταθέτουμε δική μας τροπολογία για να το πάρουν γιατροί και εκπαιδευτικοί. Αυτογκόλ σε υπόθεση προνομιακή.

*Xθεσινοβραδινή πληροφορία εξ Αθηνών από νομικούς κύκλους κάνει λόγο για πρώτη κάλπη στις 2 ή  στις 9 Απριλίου και για δεύτερη κάλπη στις 7 ή στις 14 Μαΐου. Εγώ κρατάω μια «πισινή» και για το τελευταίο δεκαήμερο Μαρτίου, αλλά θεωρώ σίγουρη την άνοιξη (όχι χειμώνα δηλαδή) και πριν από το Πάσχα η 1η ψήφος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος