FOLLOW US: facebook twitter

N. Kαλάκος: «Να λυθεί το πρόβλημα με τους απλήρωτους δασικούς υπαλλήλους της Ηλείας»

Ημερομηνία: 15-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Την ανάγκη εξόφλησης των δεδουλευμένων των εργαζομένων στα δασαρχεία υπογραμμίζει ο Ηλείος οικονομολόγος

Τη διασφάλιση του προγράμματος πυροπροστασίας 2023 και την εξόφληση δεδουλευμένων προς τους δασικούς υπαλλήλους της Ηλείας ζητά ο Ηλείος οικονομολόγος Νίκος Καλάκος, τονίζοντας ότι πρέπει να επιλυθούν το γρηγορότερο εφικτό τα γραφειοκρατικά προβλήματα.

Ο Νίκος Καλάκος επισημαίνει πως οι εργαζόμενοι στις δασικές υπηρεσίες του Πύργου, της Αμαλιάδας και της Ολυμπίας κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια κατά τη φετινή χρονιά για να καθαριστούν τα δάση και να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες από πυρκαγιές, προσθέτοντας ότι η μεταφορά των υπηρεσιών από την Αποκεντρωμένη στο υπουργείο Περιβάλλοντος δημιούργησε ορισμένα προβλήματα που επηρεάζουν την καταβολή δεδουλευμένων υπερωριών και οδοιπορικών εξόδων.

Ο Ηλείος οικονομολόγος σημειώνει πως η κυβέρνηση φέτος υλοποίησε το μεγαλύτερο πρόγραμμα αντιπυρικής προστασίας «anti-nero» και είναι κρίμα να αδικείται το εγχείρημα λόγων των διοικητικών δυσλειτουργιών που προέκυψαν με την ενημέρωση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.

Για αυτόν τον λόγο, υπογράμμισε την ανάγκη να διευθετηθεί το ζήτημα και να καταβληθούν τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους και να μη μείνουν απλήρωτοι εν μέσω ενεργειακής και οικονομικής κρίσης και ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Η κυβέρνηση φέτος υλοποίησε το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα αντιπυρικής προστασίας και σε αυτό συνέβαλαν καθοριστικά οι εργαζόμενοι στις περιφερειακές δασικές υπηρεσίες. Στην Ηλεία έγινε πολύ μεγάλο έργο στις δασικές εκτάσεις και καθαρίστηκαν σημεία που δεν είχαν καθαριστεί ποτέ, αποτρέποντας σοβαρούς κινδύνους. Όμως τα γραφειοκρατικά προβλήματα που προέκυψαν από τη –σωστή- απόφαση να μεταφερθούν τα δασαρχεία από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στο υπουργείο Περιβάλλοντος, έχουν δημιουργήσει προβλήματα και καθυστερήσεις στην εξόφληση δεδουλευμένων. Πρέπει να διευθετηθούν για να πληρωθούν οι δασικοί υπάλληλοι και πιστεύω πως η κυβέρνηση θα πράξει αυτό που πρέπει, ώστε να διασφαλιστεί και το πρόγραμμα αντιπυρικής προστασίας της επόμενης χρονιάς», δήλωσε ο Νίκος Καλάκος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος