FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (12/01/2023)

Ημερομηνία: 12-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Δεν αποκλείεται να προβεί σε σαρωτικό ανασχηματισμό ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, αφού μετά την προχθεσινή ψήφιση του προϋπολογισμού στο δημοτικό συμβούλιο, έμαθα ότι ζήτησε τις παραιτήσεις όλων των αντιδημάρχων. Από τις αποφάσεις που θα λάβει, θα φανεί και με ποιους θα πορευτεί στις εκλογές.

*O αντιδήμαρχος Πηνειού, Γιάννης Καραμπίνης, μπορεί να παραμένει ανεξάρτητος στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά θα πρέπει να θεωρείται «κλειδωμένη» η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Μαρίνου στις επερχόμενες εκλογές.

*«Το 2023 έτος εκλογών γαρ» έγραψε σε ανάρτησή του ο Χρήστος Αθανάσουλας, στο περιθώριο της περιοδείας στελεχών του ΚΚΕ στην ορεινή ζώνη του δήμου Πύργου. Οι πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι το όνομά του «παίζει» δυνατά για να ηγηθεί της Λαϊκής Συσπείρωσης Πύργου στις εκλογές. Μπορεί σύντομα να έχουμε και ανακοινώσεις.

*Ωραίο είναι να λέει κάποιος ότι θα κατέβει για δήμαρχος Πύργου για να «παίξει» το όνομά του, αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή για τη συγκρότηση συνδυασμού. Εγώ πιστεύω πως πάνω από τρεις (χωρίς το ΚΚΕ) δεν χωράνε. Ποιος θα μείνει εκτός κούρσας, δεν ξέρω ακόμα. Μπορεί να παίξουν ρόλο και οι βουλευτικές.

*Το ίδιο ισχύει και για τον δήμο Ήλιδας, μη σας πω ότι εκεί μπορεί να είναι τρεις όλοι κι όλοι μαζί με το ΚΚΕ. Μην ξεχνάτε πως οι συνδυασμοί θα πρέπει να έχουν κατατεθεί ως τις 31 Αυγούστου, οπότε καλοκαιριάτικα θα ψάχνουν όλοι για υποψηφίους στα θέατρα και στα πανηγύρια.

*Μία από τις πιο δημοφιλείς επιχειρήσεις εστίασης στον Πύργο, το «Νηπιαγωγείο», διατίθεται πλέον προς πώληση έπειτα από 13 χρόνια λειτουργίας. Ο Νίκος Τζαμαλής εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι εργάστηκαν ή πέρασαν από τον χώρο με ανάρτησή του στο fb. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα επέλθει οριστικό «λουκέτο».


Πολιτικολογίες

*Αιχμούλα από τη ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου προς τον Μητσοτάκη στη χθεσινή τους συνάντηση, αφού του είπε κάποια στιγμή πως «οι σύγχρονες φιλελεύθερες δημοκρατίες είναι μια κατάκτηση που χρειάζεται διαρκή υπεράσπιση και επαγρύπνηση» και πως η αρμονική λειτουργία των θεσμών είναι συστατικό στοιχείο αυτής της κατάκτησης.

*Ο Βενιζέλος έχει κόψει οριστικά τις όποιες γέφυρες υπήρχαν με την κυβέρνηση, αφού με το χθεσινό του νομικό κείμενο αποδομεί τον Ντογιάκο για την περίφημη γνωμοδότησή του. Ο «Μπένι» στηρίζει Ανδρουλάκη, ασχέτως αν στο τέλος του γίνει πρόταση για το Επικρατείας, διότι ο Αλιβιζάτος μάλλον δεν «παίζει».

*Άκουσα κάτι περίεργα περί Μώραλη και στήριξης από ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά, αλλά δεν τα πολυπιστεύω, γιατί το άκουσαν και κάποια άλλα στελέχη του κόμματος και έθεσαν βέτο. Μεταξύ μας, κι εγώ δεν το βλέπω πιθανό να προχωράει κάτι τέτοιο, άσχετα αν οι τόνοι έχουν πέσει, όπως φάνηκε στα Φώτα.

*Η Ρόδη Κράτσα είπε ότι θα ξαναδιεκδικήσει την περιφέρεια Ιονίων Νήσων. ΑΝ συμφωνεί και η ΝΔ, δεν το ξέρω ακόμα. Αυτό που ξέρω είναι πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ (ή και οι δύο μαζί) βρουν έναν αξιόλογο υποψήφιο, η περιφέρεια είναι διεκδικήσιμη.

*Σε περίοδο έντονων ζυμώσεων είναι ο οικολογικός χώρος, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι είναι για καλό. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο τάσεις (τι πρωτότυπο!) οι οποίες δείχνουν αποφασισμένες να πάνε με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο στις εκλογές. Τα ίδια και τα ίδια δηλαδή.     


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος