FOLLOW US: facebook twitter

Η ψυχή του λαού

Ημερομηνία: 12-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα

Του Γεωργίου Θ. Ντοά, Δικηγόρου

Η ιστορία ενός λαού είναι τυφλή μέχρις ότου οι πολίτες ανοίξουν τα μάτια του νου και της ψυχής τους.

Η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική, ριζοσπαστική αλλαγή και αυτή η ανάγκη θεμελιώνεται ως αίτημα, απόφαση και υπερβατική, νικηφόρο πορεία στην κοινωνική βάση.

Οι πολίτες ήδη ανακτούν το απαράγραπτο δικαίωμα της ενεργού συμμετοχής τους στο δημόσιο χώρο.

Ανακτούν το ιερό δημοκρατικό χρέος της έμπρακτης συμβολής τους στην άρση του κοινού άγους και στην επαναδόμηση της δίκαιης, δημοκρατικής πολιτείας.

Ανακτούν την ισχύ του δημοκρατικού φρονήματός τους, που γίνεται το δόρυ και η πανοπλία στον αγώνα εναντίον του ηγεμονεύοντος, επιθετικού, επικίνδυνου νεοκαπιταλιστικού καθεστωτισμού.

Οι πολίτες ήδη κατανοούν ποιες είναι οι αιτίες, οι μηχανισμοί και ποιοι οι χειριστές της κακοποίησής τους, ποιοί είναι οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί των μεγάλων δεινών τους.

Στις εκλογές οι πολίτες θα αποδείξουν ότι η ελευθερία τους δε θανατώνεται, η υπερηφάνειά τους δεν εξοστρακίζεται, η ισότητα δεν τεμαχίζεται, η δικαιοσύνη είναι άτρωτη στην αιωνιότητά της.

Στις εκλογές οι πολίτες θα δώσουν την κυβερνητική εντολή σε όσους εγγυώνται ότι θα οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από το νεοδεξιό, σκοτεινό κύκλο της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής αλλοτρίωσης και παρακμής.

Σε όσους εγγυώνται τη θέληση και την αποφασιστικότητά τους να θεραπεύσουν τις πληγές του πολιτεύματος και να θεσπίσουν δίκαιους  νόμους.

Σε όσους εγγυώνται ότι θα αποκαταστήσουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα, προασπίζοντας τα λαϊκά συμφέροντα και το δικαίωμα όλων να ζήσουν με αξιοπρέπεια, χωρίς εύνοιες και προνόμια.

Σε όσους εγγυώνται ένα ασφαλές παρόν όλων των πολιτών και ένα προσδοκώμενο ελπιδοφόρο μέλλον, μέσα στους κόλπους μιας δίκαιης και ειρηνικής κοινωνίας, με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Το δίλημμα των εκλογών είναι ανάμεσα στην κοινωνική δημοκρατία και στον κυβερνητικό σκοταδιστικό δεσποτισμό.

Στις εκλογές ο λαός θα συντάξει και θα υπογράψει τη ληξιαρχική πράξη καθαίρεσης μιας αντικοινωνικής και αυταρχικής κυβέρνησης, της χειρότερης μετά τη μεταπολίτευση.

Στις εκλογές είναι βέβαιο ότι οι πολίτες θα δώσουν την κυβερνητική εντολή σε αυτούς που εγγυώνται την πιστή τήρηση του συνταγματικού χάρτη και την υπηρέτηση του κοινωνικού κράτους δικαίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος