FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (14/03/2022)

Ημερομηνία: 14-03-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Ηλιόλουστο το προχθεσινό Σαββάτο, οπότε όλος ο καλός ο κόσμος βρέθηκε στο κέντρο του Πύργου, βουλευτές, αυτοδιοικητικοί και μελλοντικοί υποψήφιοι.
*Οι πρώτοι που συνάντησα, ήταν ο Γαβρίλης Λιατσής και ο Τάκης Δημητρουλόπουλος, οι οποίοι συζητούσαν την επικαιρότητα. Στο τραπέζι τους βρέθηκε για λίγα λεπτά ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βας. Γιαννόπουλος, ο οποίος είχε ενδιαφέρουσα στιχομυθία κυρίως με τον πρώην δήμαρχο Πύργου, και το μέλος του ΔΣ του ΕΒΕ Ηλείας, Λευτέρης Βαρουξής, ο οποίος έχει βάλει «πλώρη» για την κεντρική πολιτική σκηνή.
*Οι δύο τελευταίοι συνέχισαν τον καφέ μόνοι τους σε άλλο τραπέζι, ενώ τα είπαν για λίγο και με τον πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πηνειού, Σπύρο Βασιλείου. Στο… φουλ οι ζυμώσεις.
*Πέριξ των δικαστηρίων Πύργου βρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός και Ανδρέας Νικολακόπουλος, οι οποίοι συναντήθηκαν τυχαία και είχαν ολιγόλεπτη συζήτηση.
*Αρκετά μέτρα μακρύτερα, συζητούσαν την αυτοδιοικητική επικαιρότητα ο Παναγιώτης Μπράμος με τον Σπύρο Καράμπελα, ενώ σε διπλανό τραπέζι ήταν και ο Αντώνης Καράμπελας, απορροφημένος σε ενδιαφέρουσα συζήτηση.


Πολιτικολογίες

*Από τις συζητήσεις μου με στελέχη της ΝΔ στην Αθήνα, διαπίστωσα ότι ναι μεν επιμένουν στη ρητορική περί εξάντλησης της τετραετίας, όμως πλέον αφήνουν και ένα «παραθυράκι» για το φθινόπωρο. Τον φετινό Μάιο τον αποκλείουν παρά τον ορυμαγδό των ρεπορτάζ από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο. Η εκτίμηση της στήλης είναι ο Μάιος «παίζει» για να καεί στο τέλος.
*Δεν έχει νόημα να γίνουν εκλογές τώρα. Βρισκόμαστε εν μέσω πολεμικής σύρραξης στην Ευρώπη και με τα ελληνοτουρκικά ρευστά, ο πληθωρισμός κινείται ανεξέλεγκτος, η πανδημία δεν είναι σε έξαρση αλλά δεν υποχωρεί αισθητά, οπότε τι ακριβώς θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός για να πάει σε εκλογές τον Μάιο; Ένα Πάσχα χωρίς μέτρα;
*Το σενάριο αλλαγής του εκλογικού νόμου, παρότι μας το διέψευσε ο ίδιος ο Βορίδης στον Πύργο, είναι υπαρκτό, αν και με λίγες πιθανότητες. Είναι προφανές ότι θα θεωρηθεί ομολογία αδυναμίας, είναι σαν να προεξοφλεί ο Μητσοτάκης ότι δεν πιάνει στη δεύτερη κάλπη το 38,5%.
*Σε «Δυτική» γραμμή κινείται ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος δεν αρκείται μόνο στα μασκαρέματα, αγαπητοί μου φίλοι. Όπως έγινε γνωστό, ο πρώην πρωθυπουργός διέγραψε το κόμμα «Δίκαιη Ρωσία» από τη Σοσιαλιστική Διεθνή –της οποίας προεδρεύει- μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
*Αθηναίοι δημοσκόποι μού επισήμαναν δύο στοιχεία: ότι όσο περνάει ο καιρός, μειώνονται οι πιθανότητες του ΜΕΡΑ25 να ξαναμπεί στη Βουλή, διότι δεν ανιχνεύεται σε δυνητικούς ψηφοφόρους της επαρχίας. Εκείνο όμως που ανιχνεύεται στην επαρχία –κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα- σε ποσοστά κοντά στο 2%, είναι το κόμμα του Κασιδιάρη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος