FOLLOW US: facebook twitter

«Φρούριο» αύριο το δικαστικό μέγαρο Πύργου

Ημερομηνία: 14-03-2022 | Συντάκτης:

-Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηλείας θα εκδικαστεί η υπόθεση Μετάι

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (Κακουργιοδικείου) Ηλείας θα αναβιώσει αύριο το πρωί η υπόθεση της δολοφονίας του 32χρονου Μάριου Μετάι κατά τη διάρκεια αιματηρής συμπλοκής τον Ιανουάριο του 2021 στον κόμβο Κουρτέση στην Πάτρα, έπειτα από τη σχετική παραπομπή της υπόθεσης με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πάτρας.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν συνολικά τέσσερις άνδρες, ηλικίας 31, 30, 28 και 27 ετών, ένα εκ των οποίων έχει ήδη προφυλακιστεί για την υπόθεση. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι βαρύνονται κατά περίπτωση με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της συνέργειας στην πράξη, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της συνέργειας στην πράξη, της συμπλοκής, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, των άσκοπων πυροβολισμών, της οπλοκατοχής και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση.

Η υπόθεση είχε εκτυλιχθεί αργά το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου του 2021, όταν σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, δύο άνδρες, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο, ενεπλάκησαν λόγω προσωπικών διαφορών σε επεισόδιο με τέσσερις άλλους άνδρες, που επίσης επέβαιναν σε αυτοκίνητο και μοτοποδήλατο, με αποτέλεσμα ο ένας εξ αυτών να πυροβολήσει με πυροβόλο όπλο στον αέρα και μετά από προτροπή του συνεργού του να πυροβολήσει με το ίδιο όπλο και να τραυματίσει σοβαρά στο κεφάλι έναν 32χρονο ημεδαπό, από την ομάδα των τεσσάρων ανδρών. Ο παθών είχε διακομισθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Πάτρας, όπου αργότερα την ίδια ημέρα, υπέκυψε στα τραύματά του.

Επιπλέον, κατά τη συμπλοκή ο συνεργός του αλλοδαπού άνδρα, χρησιμοποιώντας πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο, είχε τραυματίσει έναν από τους τέσσερις άνδρες στο κεφάλι. Ο ένας δράστης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, ενώ ο έτερος παραδόθηκε αυτοβούλως λίγες ημέρες αργότερα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος