FOLLOW US: facebook twitter

Πρωινές Αιχμές & Πολιτικολογίες (07/10/2022)

Ημερομηνία: 07-10-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρωινές Αιχμές

*Tα διακινούμενα σενάρια περί Παναγιώτη Μπράμου ως διαδόχου του Κατσιφάρα είναι… σενάρια και μάλλον μαρτυρούν άλλες επιδιώξεις όσων τα διοχετεύουν εντέχνως. Όχι ότι δεν κάνει για αρχηγός, αλλά δεν είναι αυτό που τον απασχολεί αυτήν την περίοδο.

*Για να ξέρετε, ελαφρύ προβάδισμα έχει ο Λύτρας, καθώς στον Καρπέτα κάποιοι καταλογίζουν ορισμένες άστοχες επιλογές συμμάχων-συνεργατών, που δείχνουν να επιμένουν σε επανάληψη του λάθους του 2019. 

*Μετά και τα όσα έχουν γραφτεί σχετικά με το ραδιόφωνο της Αμαλιάδας, είναι πια εμφανές σε όλους ότι ο Ανδρέας Παπαδάκος «ψήνεται» να κατέβει για δήμαρχος Ήλιδας.

*Κι αφού έπιασα την Αμαλιάδα, να σας πω ότι «παίζει» πολύ δυνατά πλέον το όνομα του εκπαιδευτικού Χρήστου Φωτόπουλου για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία.

*Ανακάλυψα ότι έχω φανατικούς αναγνώστες, οι οποίοι διαβάζουν προσεκτικά τα πάντα και μετά αρχίζουν τα τηλέφωνα και λένε διάφορα λογάκια. Από Δευτέρα θα σας γράψω περισσότερα.


Πολιτικολογίες

*Σήμερα θα ασχοληθώ με ορισμένα ευρήματα του γκάλοπ της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών προ ημερών. Στο ερώτημα «είστε υπέρ ή κατά της Ρωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία» οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι πιο φιλο-Ουκρανοί με 88% και ακολουθεί με 82% η ΝΔ. Επομένως, το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιολογείται να έχει «θολές» θέσεις.

*Δεύτερο αξιοσημείωτο εύρημα στο ερώτημα «θεωρείτε πως ο πρωθυπουργός έχει συγκεντρώσει υπέρμετρες εξουσίες», το 32% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ λένε «όχι» και 58% λένε «ναι». Σκεφτείτε ότι τους περνάει και το ΚΚΕ με 66% στο «ναι», που είναι το κατεξοχήν κομμα του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού!

*Τρίτο ερώτημα περί κυβερνήσεων συνεργασίας και αυτοδυναμίας. Το 55% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θέλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ μόνο το 31%. Άρα δικαιούται ο Ανδρουλάκης να λέει ότι θέλει αυτοδυναμία και όχι συνεργασία! Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το 62% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά σιγά μην τους κάνει τη χάρη ο ΚΟυτσούμπας!

*Στο ερώτημα «οι απόψεις ταυτίζονται με κάποιο κόμμα» τα ευρήματα είναι αξιοπρόσεκτα. Μόνο οι ψηφοφόροι της ΝΔ (51%) και του ΚΚΕ (50%) έχουν υψηλά ποσοστά ταύτισης. Στο ΠΑΣΟΚ –κατεξοχήν ταυτοτικό κόμμα- το ποσοστό πέφτει στο 42%, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο 26%, εύρημα που δείχνει ότι ο Τσίπρας είναι το ατού και το κομμα το αδύναμο σημείο.

*Και μια και έπιασα τον ΣΥΡΙΖΑ, αξίζει να σας πω ότι η «γραμμή» είναι να απαξιώσουν τον Βαρουφάκη και όσα λέει. Συνεργάτες του Τσίπρα θεωρούν πως με τη ρητορική του παίζει το παιχνίδι του Μητσοτάκη, αφού σε τηλεοπτική του συνέντευξη εμφανίστηκε ως δραχμιστής και είπε ότι δεν θα πήγαινε για φαγητό με τον Τσίπρα. Ταυτόχρονα του καταλογίζουν αχαριστία απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος