FOLLOW US: facebook twitter

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πύργου: Καμία κάμερα έξω από σχολείο

Ημερομηνία: 07-10-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

Η Δημοτική Αρχή Πύργου και ο Δήμαρχος Πύργου συνεχίζουν ακατάπαυστα το αντιλαϊκό τους έργο. Πάντα μπροστάρηδες να εφαρμόσουν ότι αντιδραστικό νομοσχέδιο ψηφίζει η Κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν αυτή την πολιτική. Μετά τα ΣΔΙΤ, τις ΚΟΙΝΣΕΠ, τις παραχωρήσεις υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιώτες, το κλείσιμο των 2 παιδικών σταθμών, την εγκατάλειψη των παιδικών χαρών προχωράει σε τοποθέτηση καμερών και όλων των απαραίτητων υλικών σε σχολικές εγκαταστάσεις του Δήμου. Προτιμάει να μετατρέψει την μόρφωση της νέας γενιάς σε Big Brother από να δώσει αυτά τα χρήματα για να φτιαχτούν οι προαύλιοι χώροι των σχολείων, να προσληφθούν σχολικές καθαρίστριες για να είναι καθαρά τα σχολεία μας, να φτιαχτούν παιδικές χαρές για να μπορούν να παίζουν τα παιδιά μας, να λειτουργήσουν οι  παιδικοί σταθμοί και τόσα άλλα.

Η απόφαση αυτή αποτελεί μέτρο αυταρχισμού και αστυνόμευσης των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στο χώρο του σχολείου . Υπάρχει ο κίνδυνος να περιοριστεί η ανάπτυξη της έννοιας της ελευθερίας τους, εάν διαπαιδαγωγηθούν στο ότι είναι φυσιολογικό να παρακολουθούνται μέσω καμερών. Βάζει φραγμό στην ελευθερία κινήσεών τους και τους εθίζει στην παρακολούθηση και στον χαφιεδισμό.

Η δήθεν διαβεβαιώσεις που λέγονται ότι η χρήση του συστήματος θα γίνεται εκτός ωρών λειτουργίας του σχολικού προγράμματος δεν αποκλείει τη χρήση του οποιαδήποτε στιγμή και για οποιαδήποτε λόγο αποφασίσει ο διαχειριστής του, παρακολουθώντας τους μαθητές και τους καθηγητές. Συνεπώς δεν έχει καμιά νομιμοποίηση. Άλλωστε η μεθόδευση εγκατάστασης καμερών δεν τηρεί ούτε καν τη διάτρητη αστική νομιμότητα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Η εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης σε σχολεία του δήμου δεν πρόκειται να λύσει το ζήτημα της φύλαξης και προστασίας των σχολικών κτιρίων. Το πρόβλημα της φύλαξης των σχολικών εγκαταστάσεων δε λύνεται ούτε με πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, ούτε με την παράδοση της ασφάλειας των δημόσιων σχολείων σε ιδιωτικές εταιρείες security. Απαιτείται η πρόσληψη μόνιμων σχολικών φυλάκων.

Το σχολείο πρέπει να είναι χώρος μόρφωσης, ελεύθερης δημιουργίας και ολόπλευρης ανάπτυξης της προσωπικότητας των παιδιών. Καλούμε τους γονείς, τους μαθητές και τους καθηγητές να αντιδράσουν σε κάθε μέσο τρομοκράτησης και αυταρχισμού μέσα στα σχολεία και να παλέψουν για το δικαίωμα στη μόρφωση, για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών και των δικαιωμάτων.

Ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο να σταματήσουν οποιαδήποτε εργασία γίνεται για την τοποθέτηση καμερών σε σχολειά του Δήμου μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος