FOLLOW US: facebook twitter

Προειδοποιεί με προσφυγή στην Αποκεντρωμένη και αποχή από τις επιτροπές δημοπρασιών

Ημερομηνία: 07-04-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Οικονομία

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΤΕΕ εάν δεν γίνουν ουσιαστικές κινήσεις στελέχωσης των Υπηρεσιών Δόμησης

Το Τεχνικό Επιμελητήριο και σύσσωμος ο Τεχνικός κόσμος της Ηλείας εκφράζουνμε ανακοίνωση τους, την αγανάκτησή τους τόσο προς την Κεντρική Κυβέρνηση όσο και προς τις Δημοτικές Αρχές του Νομού για την πλήρη αδιαφορία την οποία – όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν- έχουν επιδείξει όσον αφορά στην εύρυθμη λειτουργία των Τεχνικών Υπηρεσιών και των Πολεοδομικών Γραφείων.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΤΕΕ, επισημαίνει ότι εφόσον εντός δεκαημέρου δεν διαπιστωθούν ουσιαστικές κινήσεις προς την επίλυση του προβλήματος της επείγουσας στελέχωσης των Πολεοδομικών γραφείων- Υπηρεσιών Δόμησης (Υ.ΔΟΜ), στοχεύει να απαντήσει σε αυτή την συμπεριφορά «εξευτελισμού του επαγγέλματος του μηχανικού» με προσφυγή προς τον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά και με κινητοποιήσεις καθώς και αποχή από τις επιτροπές δημοπρασιών δημοσίων έργων και λοιπές επιτροπές στις οποίες συμμετέχουν μέλη μας (ΣΥΠΟΘΑ κ.α.).

Στην ανακοίνωση τους, μετά την προχθεσινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος , τονίζεται:

  • Έχουμε εκφράσει επανειλημμένως μέσω επιστολών μας αλλά και κατόπιν άμεσης επικοινωνίας με τους αιρετούς του Νομού , την επείγουσα ανάγκη στελέχωσης των πολεοδομικών γραφείων – Υπηρεσιών Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.)
  • Αυτή τη στιγμή τα πολεοδομικά γραφεία βρίσκονται σε κατάσταση θνήσκουσα με πλήθος εκκρεμών φακέλων οικοδομικών αδειών προς έγκριση όπως και άλλων πολεοδομικών υποθέσεων.
  • Από 1/4/2023 βάσει του νόμου έχει λήξει η διοικητική υποστήριξη των τριών (3) Υ.ΔΟΜ. προς τους έτερους δήμους οι οποίοι δεν διαθέτουν πολεοδομία. Αυτό σημαίνει ότι σε όλη τη Βόρεια Ηλεία αλλά και την Αρχαία Ολυμπία δεν εκδίδεται πλέον καμία οικοδομική πράξη.
    Κατόπιν των ανωτέρω , καλούμε για μία ακόμα φορά τους Δημάρχους όλων των Δήμων της Ηλείας (πλην Ανδρίτσαινας-Κρεστένων που έχει ήδη κινήσει τη διαδικασία) να προχωρήσουν άμεσα στη σύναψη Σύμβασης Διαδημοτικής Συνεργασίας με σκοπό την άμεση στελέχωση των Υπηρεσιών Δόμησης με την ελάχιστη απαιτούμενη σύσταση όπως προβλέπεται από το Νόμο .Μια διαδικασία που όφειλε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 1.4.2023 και η οποία διευκρινίζεται με την Εγκύκλιο 402/ 27528/31.03.2023 του ΥΠΕΝ (ΑΔΑ: Ψ7ΔΕ46ΜΤΛ6-ΙΓΞ). Γνωρίζουμε επιπλέον ότι η Υ.ΔΟΜ. Ήλιδας έχει ήδη αποστείλει στους εμπλεκόμενους Δήμους σχέδιο Διαδημοτικής Συνεργασίας προκειμένου να επιταχύνει τις εξελίξεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος