FOLLOW US: facebook twitter

24ωρη απεργία τη Μ. Δευτέρα διεκδικώντας κατάργηση της «Διάταξης Βορίδη»

Ημερομηνία: 07-04-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Συλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως

Tην κατάργηση της «Διάταξης Βορίδη» για υποχρεωτική εξάντληση των ένδικων μέσων διεκδικούν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ με το Σύλλογο Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως να συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕ ΟΤΑ και στηρίζει η ΑΔΕΔΥ για τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου. Οι εργαζόμενοι ζητούν να ανακληθεί κάθε πειθαρχική δίωξη κατά αιρετών που υπερασπίζονται την Διοικητική Αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μην ασκώντας ένδικα μέσα.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

  • Να καταργηθεί τώρα η υποχρέωση εξάντλησης κάθε ένδικου μέσου που αφορά σε διεκδικήσεις εργαζομένων.
  • Την μονιμοποίηση των Εργαζομένων-Συμβασιούχων, που καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Να ανακληθεί κάθε πειθαρχική δίωξη σε Δημοτικά Συμβούλια και Αιρετούς που αποφάσισαν την μη άσκηση ένδικων μέσων κατά εργαζομένων, στηρίζοντας τις υπηρεσίες των Δήμων και το συμφέρον των Δημοτών που τους εξέλεξαν!!!
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενάντια στην πολιτική της απαξίωσης και των ιδιωτικοποιήσεων!

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρω επισημαίνει ότι όλες οι υπηρεσίες των Δήμων είναι υποστελεχωμένες και υπολειτουργούν, όλοι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι μέσα σε απαράδεκτες συνθήκες με την ανασφάλεια να κυριαρχεί, στηρίζουν τη λειτουργία των υπηρεσιών και κυρίως εξυπηρετούν τις ανάγκες του λαού.

«Μόνιμη λύση στο πρόβλημα δεν αποτελούν οι προσωρινές διαταγές των δικαστηρίων που μπορεί να δώσουν λίγους μήνες παράταση της εργασίας, ούτε και η υποκριτική στάση δημοτικών αρχών που τη μία καταθέτουν δήθεν ως μάρτυρες υπέρ των εργαζομένων και από την άλλη έχουν δώσει εντολές στους δικηγόρους τους να μην συναινούν και να μην συνομολογούν στο αίτημα των εργαζομένων για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Καλούμε όλους τους συνάδελφους στην απεργία την Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 σε μαζική συμμετοχή διότι η λύση βρίσκεται στα χέρια μας και στον οργανωμένο αγώνα μέσα από το σωματείο μας, με κυρίαρχο το αίτημα την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Το αίτημα για ενίσχυση του προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που με ευθύνη της κυβέρνησης απαξιώνονται και εγκαταλείπονται, είναι επίκαιρο και επιτακτικό.».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος