FOLLOW US: facebook twitter

Προχωρά με αστερίσκους το Αιολικό Πάρκο στο Σκιαδοβούνι

Ημερομηνία: 20-04-2023 | Συντάκτης:

Αδειοδότηση υπό όρους για επέμβαση σε δασική έκταση έδωσε το δασαρχείο Πύργου

Άδεια για επέμβαση σε δημόσια δασική έκταση για την υλοποίηση και εγκατάσταση του αιολικού σταθμού της εταιρείας, ισχύος 37,8 MW, στη θέση «Σκιαδοβούνι» στην Τ.Κ. Κακοταρίου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας χορήγησε το δασαρχείο Πύργου στην ενδιαφερόμενη εταιρεία «ΑΙΟΛΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Μ.Α.Ε.».

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί κατόπιν καταβολής ανταλλάγματος χρήσης και συναρτάται με την ανάληψη υποχρέωσης αναδάσωσης έκτασης ίδιου εμβαδού με εκείνης της έκτασης. Η εταιρεία θα κληθεί να καταβάλλει τη δαπάνη για την υλοποίηση της αναδάσωσης, προσαυξανόμενη κατά 30%, χωρίς να απαιτείται η σύνταξη της σχετικής μελέτης. Η έγκριση της επέμβασης στην έκταση ισχύει μέχρι τις 19-04-2037, ενώ προβλέπονται αρκετοί περιοριστικοί όροι, όπως μεταξύ άλλων να τηρούνται αυστηρά οι περιβαλλοντικοί όροι της υπ’ αριθ. 63669/19-04-2022 ΑΕΠΟ του ΑΣΠΗΕ στη θέση «Σκιαδοβούνι» των Δήμων Ερυμάνθου και Αρχαίας Ολυμπίας. Επίσης υπενθυμίζεται πως η παρούσα πράξη δεν απαλλάσσει την ενδιαφερόμενη εταιρεία από την εξασφάλιση τυχόν άλλων εγκρίσεων και αδειών.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη επένδυση έχουν γνωμοδοτήσει αρνητικά ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Το έργο προβλέπει την κατασκευή και τη λειτουργία αιολικού σταθμού στη θέση Σκιαδοβούνι και περιλαμβάνει την εγκατάσταση 9 ανεμογεννητριών ετήσιας παραγωγής ενέργειας 86,259 GWh/έτος περίπου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος